Η Taylor Swift έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για μια περιοδεία
Music

Η Taylor Swift έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για μια περιοδεία

Το παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για μία περιοδεία, έχει πλέον νέο κάτοχο, αφού η Eras Tour της Taylor Swift ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο και ξεπέρασε την Farewell Yellow Brick Road του Elton John, που ολοκληρώθηκε στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η τεράστια διαφορά, είναι ότι η περιοδεία του Elton John κράτησε σχεδόν πέντε χρόνια με πάνω από 350 εμφανίσεις, ενώ η Swift το κατάφερε με 60 εμφανίσεις στη χρονιά που τελειώνει. Και φυσικά η περιοδεία θα συνεχιστεί και το 2024, έτσι αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα δύο δισεκατομμύρια.

Στη λίστα με τις πιο εμπορικές περιοδείες για το 2024 που δημοσίευσε η Pollstar η Taylor Swift τους άφησε όλους πολύ πίσω, με την Beyonce να ακολουθεί με 579 εκατομμύρια σε 56 εμφανίσεις, ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Bruce Spingsteen, Coldplay και Harry Styles.

Η Eras Tour είχε μέσο όρο θεατών, πάνω από 72.000 με τους Coldplay να ακολουθούν, με 57.000 εισιτήρια μέσο όρο. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν βρίσκονται οι Metallica στη λίστα (ούτε στη δεκάδα), η εξήγηση είναι απλή. Ο αριθμός των συναυλιών.

Όλοι οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που αποτελούν την πρώτη δεκάδα, είχαν τουλάχιστόν 43 συναυλίες στο διάστημα που γίνονται οι μετρήσεις (Νοέμβριος 2022- Νοέμβριος 2023) ενώ οι Metallica παρά το γεγονός ότι γέμισαν στάδια στην Ευρώπη και στην Αμερική έδωσαν μόλις 26 συναυλίες.

Αυτή είναι η λίστα με τις πιο εμπορικές περιοδείες της χρονιάς

Και αυτές είναι οι πέντε πιο κερδοφόρες περιοδείες όλων των εποχών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.