Το Spotify έχασε δύο δισεκατομμύρια της αξίας του
Music

Το Spotify έχασε δύο δισεκατομμύρια της αξίας του

To Spotify έχει βρεθεί στο επίκεντρο της τελευταίες ημέρες μετά την απαίτηση του Neil Young να αποσυρθούν όλα τα τραγούδια του από την πλατφόρμα, λόγω της συνεχόμενης ανοχής που δείχνει στην παραπληροφόρηση για θέματα covid από το podcast του Joe Rogan.

Τα τραγούδια αποσύρθηκαν τελικά και τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της εταιρείας έχει κάνει βουτιά, που αντιστοιχεί σε απώλεια δύο δισεκατομμυρίων από την της αξία.

Την Πέμπτη το απόγευμα η μετοχή έκλεισε στα 172,31 δολάρια, το χαμηλότερο σημείο της εδώ και 19 μήνες. «Το Spotify έχει γίνει τον τελευταίο καιρό μία καταστροφική δύναμη μέσω της παραπληροφόρησης και των ψεμάτων για τον covid» ανέφερε στη δήλωση του ο Neil Young που δεν κατονόμασε τον Joe Rogan, όμως επικαλέστηκε μία επιστολή γιατρών και ειδικών υγείας νωρίτερα τον Ιανουάριο που ζητούσαν από το Spotify να αναλάβει δράση για τις ψευδείς πληροφορίες που ακούγονται στο podcast του.

Την Παρασκευή η Joni Mitchel ανακοίνωσε ότι στέκεται στο πλευρό του Neil Young και θα αποσύρει και αυτή τη μουσική της από το Spotify: «Ανεύθυνοι άνθρωποι διαδίδουν ψέματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό του Neil Young και της παγκόσμιας επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας» τόνισε.

Το podcast του Joe Rogan είναι το δημοφιλέστερο του Spotify και η συμφωνία που έχει κάνει με την πλατφόρμα φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που κάνει δείχνει ξεκάθαρα το γιατί η πλατφόρμα δείχνει τόσο μεγάλη ανοχή. Η στάση του Rogan όλο αυτό το διάστημα δείχνει μία σύμπλευση με την alt-right, το κίνημα των αντιεμβολιαστών αλλά και την αντίδραση στη χρήση μάσκας.

Μετά την απόσυρση της μουσικής του από το Spotify, ο Neil Young ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Amazon Music αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την ποιότητα του streaming στο κολοσσό του είδους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: