Σοκ και δέος: Οι Rammstein μας προσέφεραν το μεγαλύτερο σόου που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα
BANG BANG

Σοκ και δέος: Οι Rammstein μας προσέφεραν το μεγαλύτερο σόου που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα

H 30η Μαΐου του 2024, θα καταγραφεί στη συλλογική συναυλιακή μας συνείδηση, ως η μέρα που είδαμε το μεγαλύτερο σόου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Είναι φυσικά η μέρα που οι Rammstein επέστρεψαν στη χώρα μας μετά από 14 χρόνια, αλλά αν συγκρίνουμε το σόου του 2010 με το φετινό, μόνο ως μικρογραφία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.

Είναι άλλο το επίπεδο που λειτουργούν πλέον οι Γερμανοί στα σόου τους και μπορεί να είχαμε δει βιντεάκια, όλα αυτά τα χρόνια από την εμπειρία που προσφέρουν στα στάδια, αλλά μόνο αν το ζήσεις από κοντά μπορείς να αντιληφθείς πλήρως το μέγεθος του. Και είναι τεράστιο.

Δεν θα πούμε ότι οι Rammstein ανέβηκαν στη σκηνή, αφού στην κυριολεξία κατέβηκαν από το ασανσέρ του πανύψηλου κεντρικού πύργου, που έμοιαζε λες και ήρθε κατευθείαν από το Barad-dûr της Μόρντορ.

Aπό εκείνο το σημείο και για τις δύο ώρες και ένα τέταρτο που ακολούθησαν, το μόνο που άλλαζε ήταν το πόσο ανοιχτό ήταν το στόμα, με τα όσα βλέπαμε τριγύρω μας.  

Μια εμφάνιση σχεδιασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ένας ήχος που σε συγκλόνιζε και όταν άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι της φωτιάς και οι πίσω πύργοι ξαφνικά η συναυλία μετατράπηκε σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία που δύσκολα θα ζήσουμε ξανά.

Γιατί ναι, προφανώς μια αντίστοιχου επιπέδου παραγωγή έχουν και οι Metallica (αν μας έρθουν ποτέ), αλλά αυτή η κάψα της φωτιάς που αποτελεί κεντρικό στοιχείο του σόου, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο.

Και ξέρετε κάτι; Αν μετά το τέλος του Sonne ακολουθούσε ένα μικρό encore δύο τραγουδιών, δεν θα τους έλεγε κανένας τίποτα. Κι όμως είχαμε ένα encore πέντε τραγουδιών και άλλο των δύο, με την μία κορύφωση να διαδέχεται την άλλη, έτσι φύγαμε από το ΟΑΚΑ γεμάτοι από το καλύτερο σόου που έχουμε δει ποτέ.

Μακάρι να μας ξανάρθουν για να το ζήσουν και όσοι για διαφoρους λόγους  μπορεί να μην ήταν το βράδυ της Πέμπτης.

Φωτογραφίες: Jens Koch Photography & Olaf Heine Studio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: