Ο Small Chanter «δίνει» το soundtrack 5 αγαπημένων του ταινιών
Music

Ο Small Chanter «δίνει» το soundtrack 5 αγαπημένων του ταινιών

Με αφορμή την επερχόμενη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου Chr0nicle Zer0” του Small Chanter, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο ΙΛΙΟΝ Plus της Αθήνας, θελήσαμε να συνομιλήσουμε μαζί του.

Επειδή όμως κατά συνθήκη λογίζουμε τις συμβατικές συνεντεύξεις ως ελαφρώς βαρετές, είπαμε να κάνουμε την διαφορά και να του ζητήσουμε να μας παραθέσει 5 αγαπημένες του ταινίες (μιας που και ο ίδιος δήλωσε εθισμένος στο συγκεκριμένο σπορ) και να διαλέξει ένα τραγούδι του ως soundtrack της καθεμίας εξ’ αυτών. Ένα ιδιαίτερο «πάντρεμα» που θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε την μουσική του. Ή και τις ταινίες. Ή και τα δύο!

ΤΑΙΝΙΑ: Βroken Circle Breakdown
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Felix van Groeningen
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 2012
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Countryside

Mια τρυφερή κινηματογραφική μπαλάντα με εκρήξεις, γύρω από την απώλεια, την διαφορετικότητα και την πίστη, ακριβώς όπως το “Countryside”!

***

ΤΑΙΝΙΑ: Capernaum
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Nadine Labaki
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 2018
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Sacred Place

Ο 12χρονος Ζαΐν, μέλος μιας οικογένειας προσφύγων από τη Συρία εξεγείρεται ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες ζωής του. Είδα την 12χρονη τότε, ακτιβίστρια δημοσιογράφο Hanna Jihad, σε ένα video στο YouTube, να απαιτεί από ένα Ισραηλινό στρατιώτη να φύγει από την πατρίδα της. Ουσιαστικά να επιδιώκει το ίδιο με τον Ζάϊν.

***

ΤΑΙΝΙΑ: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Martin McDonagh
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 2017
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Lion

Μια γυναίκα μόνη, εναντίον όλων, αναζητά την δικαίωση. Άλλοτε είναι έτοιμη να ορμήξει σαν λιοντάρι, άλλοτε δείχνει ευάλωτη και φθαρμένη. Σκοτεινή Αμερική… σαν την ενορχήστρωση του κομματιού.

***

ΤΑΙΝΙΑ: The Golden Glove
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Fatih Akin
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 2019
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Space Elephants

Μια τολμηρή ταινία στα όρια της διαστροφής. Ένας αντίστοιχος στίχος και μια ενορχήστρωση που ακολουθεί την διάθεση του διαβόητου serial killer της δεκαετίας του ’70, Φριτς Χόνκα, χαρακτήρα της ταινίας.

***

ΤΑΙΝΙΑ: Z
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Costa Gavras
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 1968
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Guns ‘N’ Wars

 Μια ιστορική ταινία με επίκεντρο τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, που για να την προσεγγίσεις θα πρέπει να έχεις τις κατάλληλες ιδεολογικοπολιτικές αναφορές. Το Guns ‘ N’ Wars, όντας διασκευή στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκι “Τα Παιδιά Κάτω Στον Κάμπο”   (που λίγα χρόνια αργότερα στην ταινία “Sweet movie” (1974) θα χρησιμοποιηθεί σαν soundtrack) τοποθετείται στο μυαλό μου ιδανικά στην χρονική εκείνη περίοδο καθώς και βάσει της στιχουργικής του αντιμετώπισης.

***

Ο Small Chanter παρουσιάζει ζωντανά τη νέα του δισκογραφική δουλειά “Chr0nicle Zer0” την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17). Μαζί του ως εξαιρετικοί καλεσμένοι ο Παντελής Κυραμαργιός και τα opening acts Martzi & Rena και Edgar.

RSVP: https://www.facebook.com/events/1795501487326708

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/music/small-chanter-chronicle-zero

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ