O Serj Tankian για τους Imagine Dragons: «Γαμ@ την τέχνη τους, δεν είναι καλοί άνθρωποι»
Music

O Serj Tankian για τους Imagine Dragons: «Γαμ@ την τέχνη τους, δεν είναι καλοί άνθρωποι»

Το 2023 ο Serj Tankian είχε κάνει έκκληση στους Imagine Dragons να ακυρώσουν τη συναυλία τους στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν λόγω των όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με την Αρμενία. Η μπάντα δεν απάντησε ποτέ και έκανε κανονικά τη συναυλία στο Μπακού.

Σε νέα του συνέντευξη στο βρετανικό Metal Hammer, ο Tankian ρωτήθηκε για το θέμα και δεν είχε διάθεση για διπλωματία.

«Κοιτάξτε, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα πω στις μπάντες πού να παίξουν ή πού να μην παίξουν… Καταλαβαίνω ότι το κάνουν για χρήματα, ότι είναι καλλιτέχνες, ότι διασκεδάζουν και όλα αυτά», είπε στο Metal Hammer.

«Αλλά όταν υπάρχει μια κυβέρνηση που πρόκειται να διαπράξει εθνοκάθαρση, όταν το Αζερμπαϊτζάν λιμοκτονούσε τους 120.000 Αρμένιους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και δεν επέτρεπε να μπει φαγητό ή φάρμακα στη χώρα… ξέρετε, ως καλλιτέχνης, αν το μάθαινα αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να πήγαινα εκεί και να έκανα τη συναυλία. Κάποιοι καλλιτέχνες όμως το κάνουν. Και δεν ξέρω τι να πω για αυτούς τους καλλιτέχνες. Δεν τους σέβομαι ως ανθρώπους. Γαμ@ την τέχνη τους, δεν είναι καλοί άνθρωποι, σε ό,τι με αφορά»

Ο Serj Tankian που είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του και τις απόψεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέληξε: «Αν είσαι τόσο τυφλός απέναντι στη δικαιοσύνη, που θα πας να παίξεις σε μια χώρα που λιμοκτονεί μια άλλη χώρα, παράνομα, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με αυτά που λέει η Διεθνής Αμνηστία, αυτά που λέει η Human Rights Watch. Αν παρόλα αυτά πας και παίζεις εκεί, δεν ξέρω τι να πω για σένα ως γ@μημένο άνθρωπο. Δεν με ενδιαφέρει καν η μουσική σου. Αν είσαι κακός άνθρωπος, δεν το κάνω. Δεν τρέφω κανέναν σεβασμό για αυτούς τους τύπους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.