O Serj Tankian για την περιοδεία των System με τους Slayer που είχε περάσει από την Ελλάδα: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»
Music

O Serj Tankian για την περιοδεία των System με τους Slayer που είχε περάσει από την Ελλάδα: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»

Ήταν Οκτώβριος του 1998 όταν οι Slayer έπαιξαν στην Αθήνα, έχοντας μαζί τους μια άγνωστη -τότε- μπάντα. Αυτή η μπάντα ήταν φυσικά οι System of a Down και το κοινό των Slayer δεν γούσταρε καθόλου αυτά τα… περίεργα που έπαιζαν. Έτσι τους πέταξαν μπουκάλια και όχι μόνο.

Αυτό όμως δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές από τις στάσεις της περιοδείας όπου το κοινό ήταν τουλάχιστον εχθρικό απέναντι στο μετέπειτα μεγαθήριο του χώρου.

Ο Serj Tankian θυμήθηκε σε συνέντευξη του εκείνη την περιοδεία και τόνισε ότι όλους τους ήταν τρομοκρατημένοι.

«Ήμασταν γ@μημένο@ φοβισμένοι, στη σκηνή. Ήταν ένα bοotcamp, απλά επιβίωσα, μάθαινα πώς να δουλεύουμε με ένα κοινό. Γιατί το κοινό των Slayer θα μισήσει όλους τους άλλους, προφανώς και επίσης ήταν η πρώτη μας περιοδεία. Και ο Daron είχε φανταχτερή εμφάνιση και εγώ περίεργα σκατά στο πρόσωπο μου. Και μας κοιτούσαν με ύφος “Ποιοι στο διάολο είναι αυτοί οι γ@μημένοι ηλίθιοι;”

Και έπρεπε να εντυπωσιάσουμε, όχι μόνο ξεκινώντας από το μηδέν, αλλά από το αρνητικό σημείο. Έπρεπε να φτάσουμε εκεί και να κερδίσουμε πόντους. Και αυτό, φίλε μου, ήταν απίστευτο σχολείο για εμάς ως καλλιτέχνες που περιοδεύουν. Πραγματικά μας έκανε αυτό είμαστε σήμερα, μας έπλασε».

Το πρώτο άλμπουμ των System of a Down είχε κυκλοφορήσει λίγους μήνες πριν και ελάχιστοι το είχαν πάρει χαμπάρι, αφού και στην Αμερική χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός ακόμα για να αρχίσει να έχει απήχηση. Τρία χρόνια μετά βέβαια ήρθε η εκτόξευση με το Toxicity και οι System of a Down όποτε βρέθηκαν ξανά με τους Slayer ήταν πάντα στην κορυφή του billing.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.