O Serj Tankian αναλύει τις σχέσεις στους System of a Down και απαντά για το αν θα περιοδεύσουν ξανά
Music

O Serj Tankian αναλύει τις σχέσεις στους System of a Down και απαντά για το αν θα περιοδεύσουν ξανά

Οι System of a Down επέστρεψαν στη σκηνή πριν από μερικές ημέρες για μία εμφάνιση στο Sick new World, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για μεγάλη περιοδεία του συγκροτήματος.

Ο Serj Tankian που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες την αυτοβιογραφία του, μίλησε στο Rainn Wilson (τον Dwight από το Office) και εξήγησε τις σχέσεις μεταξύ των μελών αλλά και το αν υπάρχει ενδεχόμενο για μεγάλη περιοδεία στο μέλλον.

Στο ξεκίνημα μίλησε για τη δημιουργική διαδικασία της μπάντας στο πέρασμα των χρόνων: «Αρχικά όταν ξεκινήσαμε τους System of a Down, ήμουν πρωτίστως στιχουργός και ο Daron έγραφε κυρίως τη μουσική. Ο Shavo έφερνε επίσης μερικά riff, για να είμαστε δίκαιοι, πάνω στα οποία θα δουλεύαμε εγώ και αυτός. Καθώς περνούσε ο καιρός, έγινα καλύτερος μουσικός, παίζοντας και συνθέτοντας, και ο Daron έγινε καλύτερος στιχουργός, οπότε αρχίσαμε να φέρνουμε μόνοι μας πιο γεμάτα τραγούδια, και μετά ό,τι μας έλειπε, θα το αντιστάθμιζε ο άλλος.

Για παράδειγμα, αν ο Daron έφερνε ένα τραγούδι και είχε μια ιδέα για το ρεφρέν που κολλούσε, που λειτουργούσε πολύ καλά, θα έγραφα τους στίχους, το μεσαίο μέρος και ίσως μια ορχηστική ιδέα. Το ίδιο και με τα τραγούδια μου, ήταν λίγο πιο ολοκληρωμένα από ό,τι αρχικά, και από στιχουργική άποψη άλλαζε θεματικά από οποιοδήποτε μέλος της μπάντας, πραγματικά. Ήταν λοιπόν μια διαδικασία που αναπτύχθηκε και άλλαξε με την πάροδο του χρόνου».

Στη συνέχεια o Serj αναφέρθηκε στις μεταξύ τους σχέσεις τονίζοντας ότι το βιβλίο θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες: «Επιτρέψτε μου πρώτα να πω ότι το βιβλίο προχωρά σε πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις των σχέσεών μας. Αλλά μιλάει επίσης για κάποια από την προέλευση των τραγουδιών. Αλλά ένα πράγμα που θέλω να διευκρινίσω είναι, παρά ορισμένες από τις δημιουργικές μας διαφορές, που έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό μέσα σε ένα συγκρότημα, έχουμε τεράστιο σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

Μόλις κάναμε μια συναυλία στο Sick New World του Λας Βέγκας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Περάσαμε τέλεια. Και είναι ένα από εκείνα τα πράγματα όπου η ζωή είναι περίπλοκη, και οι σχέσεις, οι συνεργασίες είναι περίπλοκες. Δεν λειτουργούν τέλεια. Αλλά υπάρχει ένα ιδιαίτερο πράγμα, ο δεσμός, ειδικά με τους SYSTEM OF A DOWN, που δεν μπορώ ποτέ να αντιγράψω αλλού».

Τέλος μίλησε για το αν υπάρχει ενδεχόμενοι να τους δούμε σε μεγαλύτερη περιοδεία: «Μου αρέσουν οι συναυλίες, αλλά όταν κάνεις μια μεγάλη περιοδεία, δεν είναι απλώς σωματικά εξαντλητικό, αλλά είναι καλλιτεχνικά περιττό μετά από λίγο, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πράγμα. Γι’ αυτό μας αρέσει πολύ να κάνουμε αυτές τις σπέσιαλ εμφανίσεις. Δεν μπορούμε να τις κάνουμε συνέχεια ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Είχα επίσης κάποια προβλήματα στην πλάτη και πράγματα που με εμπόδιζαν να αποδώσω. Όσον αφορά τις περιοδείες κάπου στο εγγύς μέλλον; Ενδεχομένως, θέλω να πω, είμαι ανοιχτός στο να κοιτάξω πράγματα, αλλά δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος με το να κάνω μεγάλες περιοδείες.  Κάποιες μεμονωμένες περιοδείες ίσως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.