Sampha - LAHAI | Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ και η μικρού μήκους ταινία του
Music

Sampha – LAHAI | Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ και η μικρού μήκους ταινία του

Ο Sampha κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του, “LAHAI” την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου από την Young. Παράλληλα, παρουσίασε και την ταινία μικρού μήκους LAHAI: Time Travels Memories” που αποτελεί το κινηματογραφικό του ντεμπούτο καθώς έγραψε το σενάριο και το σκηνοθέτησε μαζί με τον Caleb Femi.

Ο Sampha λέει για το την ταινία μικρού μήκους που αποτελεί την οπτική συνοδεία του άλμπουμ του: «Κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου την πρώτη φορά που άκουσα το “Worotan” της Oumou Sangare, θυμάμαι το πόσο φρέσκο και βαθύ μου φάνηκε, καθώς και το πνευματικό συναίσθημα που ένιωσα ακούγοντάς το. Έμοιαζε σαν κάτι που είχα ακούσει σε μια άλλη ζωή ή κάτι τέτοιο… Σκεφτόμουν πάλι αυτό και την σύνδεση που αισθάνομαι με την funk, jungle, grime και μίνιμαλ κλασική μουσική… όλοι αυτοί οι ήχοι έχουν επηρεάσει αυτό το άλμπουμ… ονειρευόμουν αυτή την ταινία που αποτελεί την σύνδεση με τον εαυτό μου και με κάτι πέρα από αυτόν.

Προσπαθώ να βρω γείωση στο χρόνο και στο χώρο… Ανακάλυψη και αμφισβήτηση… πώς και τι κουβαλάω και πώς με έχουν φέρει στο σήμερα. Αναμνήσεις, σχέσεις και όνειρα… Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη δημιουργία ταινιών και αυτό είναι το πρώτο μου δημόσιο ταξίδι… ένα οπτικό ποίημα… Το σκηνοθετικό μου ντεμπούτο. Ευχαριστώ τον Caleb Femi που το σκηνοθέτησε μαζί μου».

Οι τελευταίοι μήνες ήταν συναρπαστικοί για τον βρετανό τραγουδιστή, δημιουργό και παραγωγό που επέστρεψε μετά από έξι χρόνια, όταν και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το ντεμπούτο του άλμπουμ “Processs” που είχε κερδίσει το βραβείο Mercury. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε το  ‘Wave Therapy , μια νέα ραδιοφωνική σειρά στο Apple Music 1 που θα μιλάει για το making of του άλμπουμ, ενώ θα φιλοξενεί φίλους, συνεργάτες και καλλιτέχνες που θαυμάζει για συζήτηση, live sessions, back to back mixes και άλλα. Επίσης, πρόσφατα έγινε εξώφυλλο στο Office Magazine και στο Music Week, φιλοξενήθηκε στους New York Times και ερμήνευσε το “Only” στο γερμανικό late-night show ZDF Magazin Royale.

O τίτλος LAHAI προέρχεται από το όνομα του παππού του Sampha που είναι μεσαίο όνομά του. Το “LAHAI” εκφράζει το δέος και τη μαγεία της ύπαρξής μας, συνθέτοντας το εξαίσιο χάος που βιώνει κανείς αντιμετωπίζοντας τον κύκλο της ζωής και το υπερπέραν. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 κομμάτια στα οποία έχουν συμβάλει μερικοί από τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του Sampha, όπως οι: Yaeji, Léa Sen, Sheila Maurice Gray (Kokoroko), Ibeyi, Morgan Simpson (Black Midi), Yussef Dayes, Laura Groves and Kwake Bass.

Το “LAHAI”, σε αντίθεση με το “Process”, είναι μια κοινή υπόθεση όπου o Sampha εξερευνά τους πολλούς τρόπους με τους οποίους συνδεόμαστε ως άνθρωποι μεταξύ μας καθώς και με κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Αν το “Process” ήταν η δουλειά ενός καλλιτέχνη που ανακάλυπτε τη δική του θέση στον κόσμο, ενώ ήταν βυθισμένος στις σκιές της θλίψης και της απώλειας, το “LAHAI” είναι μια άσκηση αποδοχής και χαράς για τον άνθρωπο και την ομορφιά του ταξιδιού της ζωής. Καλώς ήρθατε στο επόμενο μουσικό κεφάλαιο του Sampha.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LAHAI: TIME TRAVELS MEMORIES

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ LAHAI

https://sampha.ffm.to/lahai

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ