Rob Halford: « Για μένα rock God είναι ο Ronnie James Dio»
Music

Rob Halford: « Για μένα rock God είναι ο Ronnie James Dio»

Μπορεί να τον αποκαλούν Metal God, αλλά όταν τον καλούν να επιλέξει «θεό» του Rock γενικότερα, ο Rob Halford έχει μόνο μία επιλογή. Τον Ronnie James Dio.

«Κάθε τραγουδιστής έχει μια ιστορία για κάποιον άλλον συνάδελφο του που αποτελεί έμπνευση για αυτόν. Για εμένα αυτή η έμπνευση μέχρι και σήμερα έρχεται από τον Ronnie James Dio» δήλωσε ο Halford στο Rock Show του BBC όπου ήταν καλεσμένος στο πλαίσιο της προώθησης της αυτοβιογραφίας του.

«Δεν θυμάμαι πότε ήταν ακριβώς που άκουσα για πρώτη φορά τη φωνή του, αλλά θυμάμαι ότι το συναίσθημα έμοιαζε με ηλεκτρικό σοκ, με αστραπή. Η φωνή του είχε τόσο μεγάλη δύναμη, χαρακτήρα, ενέργεια και όλα αυτά που χαρτακτηρίζουν έναν σπουδαίο τραγουδιστή. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήμουν μεγάλος θαυμαστής του». 

Στη συνέχεια ο Rob Halford αναφέρθηκε στη μεγάλη κληρονομιά του Dio, που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

«Ακολουθήσα την καριέρα του από την στιγμή που έγινε γνωστός στον κόσμο του Rock and Roll. Τα σπουδαία πράγματα που έκανε με τους ELF και φυσικά στη συνέχεια με τους Rainbow, τους Black Sabbath, τους Heaven and Hell. Τι σπουδαία κληρονομιά. Και όλα είχαν να κάνουν με τη φωνή».  

Η αυτοβιογραφία του Rob Halford με τίτλο Confess, κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

https://youtu.be/Wu6tPs4Krag

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ