To ποσό-ρεκόρ που δίνει η Sony για την αγορά του μουσικού καταλόγου των Queen
Music

To ποσό-ρεκόρ που δίνει η Sony για την αγορά του μουσικού καταλόγου των Queen

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα ποσά που δαπανούνται από εταιρείες για την αγορά μουσικών καταλόγων είναι πολύ μεγάλα, αλλά το νούμερο για τους Queen σπάει όλα τα ρεκόρ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από μεγάλα site του εξωτερικού, η Sony εξασφάλισε τα μουσικά δικαιώματα της θρυλικής μπάντας, με ένα ποσό που αγγίζει το 1,3 δισ. ευρώ.

Στις διαπραγματεύσεις υπήρχε άλλος ένα ενδιαφερόμενος που σταμάτησε όμως τις προσφορές, όταν ξεπεράστηκε το όριο των 900 εκατομμυρίων.

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει χρήματα από ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και τα δικαιώματα για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφού αυτά ανήκουν στη Disney, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο από 25% έχουν οι Brian May, Roger Taylor, John Deacon και φυσικά οι κληρονόμοι του Freddie Mercury.

Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που δόθηκε πέρυσι για την αγορά των δικαιωμάτων για τα τραγούδια του Bruce Springsteen, ενώ στην περίπτωση του Bob Dylan η τιμή έφτασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Μια ματιά στα νούμερα του Spotify αρκεί για καταλάβει κανείς το λόγο που το ποσό είναι τόσο μεγάλο, αφού οι Queen έχουν 52 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές και έξι τραγούδια με πάνω από ένα δισ. ακροάσεις, ενώ το Bohemian Rhapsody ξεπέρασε πέρυσι τα δύο δισ.

Οι Queen έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 18 άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους, αριθμός που τους κάνει ένα από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Έχουν λάβει επτά βραβεία Ivor Novello και μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Το 2018 τιμήθηκαν με το Βραβείο Grammy για τη συνολική προσφορά τους στη μουσική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: