Η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς θα ακουστεί στην Ελλάδα στις 20 και 21 Ιουλίου
Music

Η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς θα ακουστεί στην Ελλάδα στις 20 και 21 Ιουλίου

Placebo: Κανένας φυσικά δεν μπορούσε να προβλέψει στο ξεκίνημα του 2022, ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς θα ήταν ένα ήδη πασίγνωστο τραγούδι του 1985. Ναι οκ, προφανώς και καιρούς έρχονται ξανά στην επικαιρότητα για διάφορους λόγους τραγούδια του παρελθόντος, αλλά όχι με τον σαρωτικό τρόπο που το έκανε φέτος το Running Up That Hill της Kate Bush.

Η τέταρτη σεζόν του Stranger Things είναι φυσικά υπεύθυνη για αυτή την τεράστια επιτυχία με το τραγούδι να παραμένει εδώ και 45 μέρες στην κορυφή του Spotify, να έχει περάσει τέσσερις εβδομάδες στο νούμερο ένα των αγγλικών charts, ενώ και στην Αμερική βρίσκεται σταθερά στο Hot 100 του Billboard.

Και μπορεί η Kate Bush να μην κάνει συναυλίες γενικά, αλλά στην Ελλάδα το τραγούδι θα το ακούσουμε ζωντανά και μάλιστα σε μία αγαπημένη εκδοχή! Στις 20 και 21 του μήνα οι Placebo θα παίξουν στην Ελλάδα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα και το Running Up That Hill αναμένεται να κλέψει την παράσταση.

Και δεν μιλάμε για εκμετάλλευση της κατάστασης σε καμία περίπτωση, αλλά για μία ευτυχή συγκυρία, αφού το συγκρότημα διασκεύασε το τραγούδι το 2003 και από τότε βρίσκεται στο setlist του πάρα πολύ συχνά.

To Running Up that Hill ήταν το πρώτο τραγούδι στο Covers άλμπουμ εκείνης της χρονιάς και γνώρισε μάλιστα επιτυχία σε Αγγλία και στην Αμερική, μετά τη χρησιμοποίηση του στη σειρά The O.C.

Στο setlist της νέας τους περιοδείας που θα περάσει και από τη χώρα μας, οι Placebo παίζουν φυσικά πολλά τραγούδια από το πρόσφατο νέο άλμπουμ τους, Never Let Me Go, όμως η αυλαία πέφτει με τη διασκευή κάτι που ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν την πρεμιέρα της 4ης σεζόν του Stranger Things. Η ευτυχής συγκυρία που λέγαμε πιο πάνω.

Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι ο τρόπος που χρησιμοποιείται το τραγούδι στη σειρά του Netflix, σε πολλά σημεία θυμίζει τη διασκευή των Placebo, αφού η κεντρική μελωδία ακούγεται από πιάνο αρκετές φορές.

Ο Jamie Campbell Bower, που υποδύεται τον μεγάλο κακό της τέταρτης σεζόν της σειράς, τον Vecna, δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι μετά την πολύωρη προετοιμασία και τα γυρίσματα, για να βγει από το… πετσί του ρόλου, έβαζε στα ακουστικά του την εκδοχή των Placebo.

«Για να ξεφύγω από τον Vecna; Είμαι μεγάλος φαν των Placebo. Αγαπώ τους Placebo. Και προφανώς είχαν διασκευάσει το τραγούδι κάποια στιγμή πριν από 20 χρόνια. Έτσι άκουγα αυτό. Γιατί να μην επιμείνω σε ένα μουσικό θέμα που υπάρχει ήδη στη σειρά;». 

Οι Placebo επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 20 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και 21 Ιουλίου στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε μία πολύ ξεχωριστή Rockwave Night!

@roxxradio Did i listen to #popmusic ♬ πρωτότυπος ήχος – RoxxRadio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ