Πέθανε ο πρώτος ντράμερ των AC/DC
Music

Πέθανε ο πρώτος ντράμερ των AC/DC

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε ο Colin Burgess. Ήταν ο πρώτος ντράμερ των AC/DC και έπαιξε μαζί τους για μερικούς μήνες την εποχή που τραγουδιστής ήταν ο Dave Evans μέχρι τις αρχές του 1974.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Colin Burgess. Ήταν ο πρώτος μας ντράμερ και ένας πολύ σεβαστός μουσικός. Έχουμε χαρούμενες αναμνήσεις, Rock in Peace Colin», έγραψε το συγκρότημα στα social media.

Μαζί τους ηχογράφησε το single, Can I Sit Next To You Girl, το οποίο αργότερα ηχογραφήθηκε ξανά με τον Bon Scott για το δεύτερο άλμπουμ τους. Ο Burgess απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 1974, επειδή ήταν μεθυσμένος στη σκηνή, αν και ο ίδιος υποστήριξε τότε ότι του είχαν πειράξει το ποτό.

Έναν χρόνο αργότερα, επέστρεψε για μερικές εβδομάδες για να αντικαταστήσει σε μία περιοδεία τον Phil Rudd που είχε τραυματιστεί. Το μοιραίο βράδυ του θανάτου του Bon Scott, o Colin Burgess, έτυχε να βρίσκεται στο Music Factory του Λονδίνου και μάλιστα ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που του μίλησαν πριν φύγει από το club.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: