Πέντε λόγοι που αυτή η συναυλία των Iron Maiden δεν χάνεται!
Music

Πέντε λόγοι που αυτή η συναυλία των Iron Maiden δεν χάνεται!

Σε ένα καλοκαίρι γεμάτο από συναυλίες μετά από μία τριετία, η επιστροφή των Iron Maiden στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου φυσικά και δεσπόζει.

Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη heavy metal συναυλία όλων των εποχών στην Ελλάδα, το συγκρότημα ετοιμάζεται να σπάσει το δικό του ρεκόρ παίζοντας στο ΟΑΚΑ στην ανανεωμένη Legacy of the Beast περιοδεία.

Και αν για κάποιο παράξενο λόγο ακόμα σκέφτεστε το αν θα ανηφορίσετε (ή κατηφορίσετε ανάλογα από που έρχεστε) στο ΟΑΚΑ, τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί σας… βομβαρδίζουμε με λόγους και facts. Κυρίως λόγους.

Ιδανικός Χώρος

Οι Iron Maiden έχουν επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές την χώρα μας και έχουν παρουσιάσει το σόου τους σε διαφορετικούς χώρους. Σε γήπεδα μπάσκετ, στο θέατρο του Λυκαβηττού , στην Μαλακάσα, δίπλα στην θάλασσα στις εγκαταστάσεις του άγιου Κοσμά, ακόμα και σε γήπεδα όπως του Περιστερίου και της Νέας Φιλαδέλφειας στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα το μακρινό 1988. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στον μεγαλύτερο χώρο και – σύμφωνα με τις προβλέψεις – μπροστά στο μεγαλύτερο κοινό  που έχουν παίξει ποτέ στη χώρα μας. Το στάδιο του ΟΑΚΑ φαντάζει ιδανικό για να ξεδιπλωθεί πλήρως το σόου των Βρετανών και το κοινό να το απολαύσει με άνεση και ιδανικές συνθήκες.

iron maiden

Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι η τελευταία φορά

Στο σημείο που βρίσκεται η καριέρα τους, είναι άγνωστο αν θα μπορέσουμε να τους ξαναδούμε να παίζουν ζωντανά. Δυστυχώς ο χρόνος επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί στον πλανήτη μας. Για όσους μεγάλωσαν με τους Iron maiden, για όσους τους έμαθαν τα τελευταία χρόνια , για όσους απλά γνωρίζουν κάποια κομμάτια , για όσους  αγαπάνε την μουσική και τα καλά συναυλιακά σόου, ίσως είναι η τελευταία φορά που θα μπορέσουν να απολαύσουν το συγκρότημα.

Απόδοση στα γνωστά στάνταρ

Η προηγούμενη εμφάνισή τους στην Μαλακάσα , το 2018 , ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε ότι αφορά την απόδοση την μπάντας. Από τις πληροφορίες που έχουμε από τις εμφανίσεις τους στους  πρώτους σταθμούς την περιοδείας, η απόδοση των Iron Maiden είναι εξαιρετική και εφάμιλλή -αν όχι καλύτερη- με το πρώτο μέρος της Legacy Of The Beast Tour που έλαβε χώρα πριν χτυπήσει ο κορονοϊός.

Χορταστικό setlist

Το setlist αποτελεί ένα best of ολόκληρης της τεράστιας καριέρας των Βρετανών, διανθισμένο με τρία κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ της Sentjutsu. Στις 16 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως αποδίδονται τα νέα κομμάτια ζωντανά, που κατά κανόνα πλέον, οι ζωντανές εκτελέσεις των Iron Maiden ανεβάζουν τα επίπεδα των συνθέσεων πολλά επίπεδα πιο πάνω. Από το ομώνυμο κομμάτι μέχρι το πρόσφατο The Writing on the Wall, θα ακουστούν κομμάτια που θα ικανοποιήσουν κάθε οπαδό της μπάντας και… κάθε ηλικιακό γκρουπ.

Αποθεωτικές κριτικές

Για το τέλος κρατήσαμε τις μαρτυρίες όσων έχουν παραβρεθεί ήδη σε liveσε άλλες πόλεις της περιοδείας στην Ευρώπη. Γίνεται λόγος λοιπόν για το πόσο καλά έδεσε το setlistμε την προσθήκη των κομματιών από το Sentjutsu. Την εξαιρετική ηχοληψία που βελτίωσε κατά πολύ κομμάτια όπως το Stratego. Γενικότερα το φετινό σκέλος της περιοδείας και η επιλογή των κομματιών έχουν δώσει βάση στην ατμόσφαιρα η οποία έχει περισσότερο μεγαλειώδη και επικό χαρακτήρα. Όλα τα μέλη της μπάντας αποδίδουν εξαιρετικά και ειδικότερα ο Dickinsonενώειδική μνεία γίνεται και για την σταθερότητα και το «γκρουβ» του McBrain.Φέτος φαίνεται να το χαίρονται περισσότερο πάνω στη σκηνή, πράγμα το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό σόου όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι IronMaiden, σε έναν από τους καλύτερους χώρους που θα μπορούσε να λάβει χώρα το live.

Up the Irons !

ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ