Όλα τα ρεκόρ που έσπασαν οι Beatles με την πρωτιά τους στα βρετανικά charts
Music

Όλα τα ρεκόρ που έσπασαν οι Beatles με την πρωτιά τους στα βρετανικά charts

Από μόνη της η κυκλοφορία του Now and then των Beatles ήταν ένα ιστορικό γεγονός την προηγούμενη εβδομάδα. Το τραγούδι που χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο των Beatles, περιλαμβάνει ένα demo του 1978 από τον John Lennon, κιθαριστικά μέρη που έγραψε ο George Harisson το 1995 και τις τελικές πινελιές που έβαλαν στο στούντιο το 2022 ο Paul McCartney και ο Ringo Starr.

Και όπως ήταν αναμενόμενο πήγε κατευθείαν στην κορυφή του βρετανικού chart στην πρώτη ολοκληρωμένη εβδομάδα κυκλοφορίας του, 60 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη φορά που είχαν πιάσει κορυφή στην καριέρα τους με το From Me to You.

Φυσικά αυτό το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει καταγραφεί ποτέ ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο νούμερο ένα οποιουδήποτε καλλιτέχνη. Επέκτειναν μάλιστα το ρεκόρ τους ως οι βρετανοί καλλιτέχνες με τα περισσότερα νούμερο 1 (18) αν και ο Elvis Presley παραμένει άπιαστος με 21.

Πωλήσεις

Νούμερο 1 με 78.200 πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνδυάζουν φυσικό προϊόν και streaming.

Single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς μέχρι σήμερα, – 48.600 φυσικές πωλήσεις και digital downloads βάσει των πρώτων 7 ημερών του κομματιού.

Οι μεγαλύτερες φυσικές πωλήσεις μιας εβδομάδας μετά από μια δεκαετία (38 χιλιάδες) – οι μεγαλύτερες από το νικητή του X Factor 2014, Ben Haenow.

Single βινυλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του αιώνα μέχρι στιγμής – 19,4 χιλιάδες αντίτυπα σε βινύλιο.

Streams

Το Now And Then είναι το κομμάτι των Beatles με τα περισσότερα streams σε μια εβδομάδα. 5,03 εκατομμύρια έναντι του προηγούμενου ρεκόρ που είχε σημειώσει το Here Comes the Sun (1,05 εκατομμύρια σε 7 ημέρες το 2021).

Το Now And Then είναι το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές για τους Beatles σε μια εβδομάδα -21.5 εκατομμύρια.

Γενικές επιδόσεις

Οι Beatles έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Νούμερο 1 single (54 χρόνια) . Tελευταία φορά έφτασαν στο νούμερο 1 με τo The Ballad of John and Yoko το 1969. Ξεπερνούν τα 44 χρόνια της Kate Bush μεταξύ των Wuthering Heights (1978) και του Running Up That Hill (2022).

Οι Beatles έχουν πλέον το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου σινγκλ Number 1. Το πρώτο Number 1 single των Beatles ήταν το From Me to You τον Μάιο του 1963, πριν από 60 χρόνια και 6 μήνες. Ξεπερνούν τον Elvis Presley, με 47 χρόνια και 6 μήνες μεταξύ του All Shook Up (1957) και της επανέκδοσης του It’s Now or Never (2005).

Είναι οι βρετανοί με τα περισσότερα Νούμερο 1. Επεκτείνουν το προβάδισμά τους σε 18 σινγκλ Νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι το γηραιότερο συγκρότημα που σημείωσε ποτέ ένα σινγκλ Νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο (και ο δεύτερος και ο τρίτος γηραιότερος καλλιτέχνης μετά τον Sir Captain Tom Moore, ηλικίας 99 ετών). Ο μέσος όρος ηλικίας των επιζώντων μελών Paul και Ringo είναι 82 ετών, ο McCartney είναι 81 και ο Starr είναι 83.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: