Χωρίς μεγάλες συναυλίες το 2025 και το 2026 η Ελλάδα; Κλείνει για εργασίες το ΟΑΚΑ
Music

Χωρίς μεγάλες συναυλίες το 2025 και το 2026 η Ελλάδα; Κλείνει για εργασίες το ΟΑΚΑ

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τη διεξαγωγή μεγάλων συναυλιών στη χώρα μας, βγαίνει από την είδηση που αφορά στην αποκατάσταση της στατικής επάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑ, αν όλα κυλήσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θα ορίζει ο διαγωνισμός, οι εργασίες μετά την ανακήρυξη του αναδόχου του έργου θα εκκινήσουν το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό το 2026 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι το ΟΑΚΑ δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει συναυλίες για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδια για ερχομό συγκροτημάτων και καλλιτεχνών στη χώρα μας, αφού άλλος αντίστοιχος χώρος δεν υπάρχει.

Το μόνο ενδεχόμενο να αλλάξει αυτό είναι, οι εργασίες του 2025 να μεταφερθούν προς το τέλος του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε το μεγάλο θέμα που είχε δημιουργηθεί με το στέγαστρο Καλατράβα, παραλίγο να οδηγήσει σε ματαίωση τις δύο sold out συναυλίες των Coldplay, όμως τελικά το θέμα λύθηκε και το συγκρότημα έπαιξε κανονικά στη χώρα μας, ενώ στο γήπεδο εμφανίστηκαν και οι Rammstein.

Αξίζει να σημειωθεί όπως αποκαλύφθηκε και μετά το περσινό λουκέτο στο ΟΑΚΑ για τα προβλήματα στατικής επάρκειας στις στέγες Καλατράβα, το Ολυμπιακό Συγκρότημα συντηρήθηκε ελλιπώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ειδικά όσον αφορά τις ψηλές χαλύβδινες κατασκευές και αψίδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: