O Bruce Dickinson είχε εκπλαγεί από την απόφαση των Iron Maiden να επιλέξουν τον Blaze Bayley
Music

O Bruce Dickinson είχε εκπλαγεί από την απόφαση των Iron Maiden να επιλέξουν τον Blaze Bayley

Αυτή την εποχή ο Bruce Dickinson περιοδεύει και μιλάει για την αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και έχει πάντα ενδιαφέροντα πράγματα να πει, αφού το μοναδικό πράγμα που δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις είναι «τυποποιημένος».

Σε μία από τις συνεντεύξεις (για τη ραδιοφωνική εκπομπή  “Do You Know Jack?”) μίλησε για την επιλογή των Iron Maiden να τον αντικαταστήσουν με τον Blaze Bayley όταν αποχώρησε από το συγκρότημα το 1993.

«Μου αρέσει πολύ ο Blaze. Μου αρέσει σαν άνθρωπος, είναι πολύ ωραίος τύπος. Θυμάμαι να πηγαίνω στα γραφεία του management και ήταν ένας υπάλληλος, που δεν δουλεύει πλέον εκεί, και μου έλεγε πόσο καλά θα πάνε τα πράγματα (σ.σ. με την πρόσληψη του Blaze Bayley). Του είπα ότι φυσικά θα δεχτεί τη δουλειά ο Blaze αλλά τον ρώτησα αν έχει σκεφτεί κανένας τι θα γίνει με το παλαιότερο υλικό και πως θα το χειριστεί. Όχι απλά με την ερμηνεία αλλά με τις αντιδράσεις του κόσμου. Γιατί είχα μείνει έκπληκτος με την επιλογή που έκαναν. Ήμουν χαρούμενος για τον Blaze, αλλά υπήρχαν πολλοί καλοί τραγουδιστές εκεί έξω και πίστευα ότι θα πάρουν κάποιον που θα μπορεί να κάνει με τη φωνή ότι εγώ. Και έτσι επέλεξαν τον Blaze γιατί προφανώς ήθελαν κάποιον διαφορετικό. Όμως πάντα αναρωτιόμουν αν βρέθηκε κάποιος να τους πει την αλήθεια για το πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα».

Ο Blaze Bayley παρέμεινε στη θέση του τραγουδιστή για πέντε χρόνια, μέχρι την απομάκρυνση του όταν ο Dickinson επέστρεψε μαζί με τον Adrian Smith στο συγκρότημα το 1999.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ