Για να παίζεις κομμάτια που κυκλοφόρησαν πέντε μέρες πριν, για πρώτη-δεύτερη φορά ζωντανά και να ακούς χιλιάδες στόματα να τραγουδούν κάθε στίχο, τότε μάλλον κάτι κάνεις καλά.
Και στην περίπτωση των Turnstile, το κάνουν πάρα πολύ καλά, με την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, το βράδυ της Τετάρτης στο Γκάζι, να σκορπά ενθουσιασμό στους φίλους της μπάντας, ντόπιους και ξένους, που έδωσαν το παρών στην Τεχνόπολη.
Κι αυτό παρότι ο ήχος ήταν μάλλον απογοητευτικός, ειδικά στο ξεκίνημα του live, με τα πράγματα να διορθώνονται σταδιακά σε έναν βαθμό. Στις 21:30 είχε οριστεί από τους διοργανωτές η έναρξη της εμφάνισης των Αμερικανών, ελάχιστα λεπτά αργότερα έφτασε στα αυτιά μας το ατμοσφαιρικό intro του Never Enough, με τους Turnstile να ανεβαίνουν στη σκηνή στις 21:40 και να βάζουν φωτιά στην αθηναϊκή νύχτα.
Γράφει ο Γιάννης Πολιάς
Περίσσια ενέργεια πάνω στη σκηνή αλλά και κάτω από αυτήν, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει απότομα -κυριολεκτικά- όσο το hardcore με πινελιές, πλέον, από πιο πειραματικούς ρυθμούς και ήχους, που μας έφεραν από τη Βαλτιμόρη ο Μπρένταν Γέιτς και η παρέα του ωθούσε σε ανελέητο ξύλο -το καλό, το συναυλιακό- στην πλατεία.
Κι αν ο κόσμος έχει σφιχταγκαλιάσει τους δύο τελευταίους δίσκους, δεν θα ήταν ψέμα να πει κανείς πως όταν έσκισε τον αέρα η εισαγωγή (“7”) του πρωτόγονου Step 2 Rhythm, η υποδοχή που έλαβε ήταν εκκωφαντική.
Οι Turnstile έπαιξαν συνεχόμενα για 50 λεπτά από την ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα να ακολουθεί πριν επιστρέψουν για το μεγάλο φινάλε, που φυσικά περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τους ύμνους Mystery & Blackout αλλά και το σαρωτικό Birds.
Κάτι παραπάνω από μία ώρα καθαρής μουσικής, που αποζημίωσε και όσους ήθελαν να τραγουδήσουν τα μελωδικά αριστουργήματα που εντοπίζονται σε Glow On και Never Enough, και όσους ήθελαν να χαθούν στο pit υπό τους ήχους του πιο πρώιμου ήχου της μπάντας.
Οι ίδιοι και οι ίδιες που ούρλιαζαν με όλη τους τη δύναμη “TLC!”, αργότερα λικνίζονταν στους ρυθμούς του Seein’ Stars. Μετά αποκτούσαν ελατήρια στα πόδια για το Real Thing, πριν μαλακώσουν για να απολαύσουν το Underwater Boi.
Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ. Το έφεραν οι Turnstile στο κέντρο της Αθήνας…
Setlist:
NEVER ENOUGH
T.L.C. (TURNSTILE LOVE CONNECTION)
ENDLESS
LIGHT DESIGN (Live debut)
Come Back for More / Fazed Out
7
Keep It Moving
FLY AGAIN
I CARE / DULL
DON’T PLAY
Real Thing
Drop
UNDERWATER BOI
HOLIDAY
ALIEN LOVE CALL
LOOK OUT FOR ME
Encore:
MYSTERY
BLACKOUT
SEEIN’ STARS
BIRDS
Άλλαξε χώρο η συναυλία των Turnstile
Rockwave Festival: Ανακοινώθηκε το τελικό line up
Ο Matt Barlow φέρνει ολόκληρο το Dark Saga στην Ελλάδα με τους Ashes of Ares!
Brant Bjork στο ROXX: «Θυμώνω όταν ακούω μουσική άψυχη, χωρίς συναίσθημα, χωρίς ουσία»
Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.