Ο Noel Gallagher δεν μπορεί να καταλάβει την τεράστια επιτυχία του Wonderwall
Music

Ο Noel Gallagher δεν μπορεί να καταλάβει την τεράστια επιτυχία του Wonderwall

Είναι ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90 και φυσικά την καριέρα των Oasis. Το Wonderwall είναι το τραγούδι-σήμα κατατεθέν των βρετανών με πολλές λίστες να το περιλαμβάνουν στα κορυφαία όλων των εποχών, ενώ τους βοήθησε να κάνουν το πέρασμα στην Αμερική την εποχή της μεγάλης επιτυχίας τους.

Υπάρχει όμως κάποιος που δεν κατάλαβε ποτέ το γιατί αυτό το τραγούδι έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που το έγραψε.

«Είναι περίεργο να μιλάς για αυτό τον δίσκο, γιατί συνέβη πολύ γρήγορα και κανείς δεν θυμάται πολλά για το πώς έγινε» δήλωσε ο Noel Gallagher στο Sirius XM με αφορμή τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του (What’s the Story) Morning Glory

«Μιλούσα με τον μάνατζερ μου πριν λίγες ημέρες και τον ρώτησα αν θυμάται γιατί όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Μου είπε ότι είχαμε κλείσει στούντιο για έξι εβδομάδες, γράψαμε για τρεις εβδομάδες, πήραμε μία εβδομάδα ρεπό και συνεχίσαμε στο διάστημα που απέμεινε. Δεν παίζαμε ζωντανά το Wonderwall για πολύ καιρό. Ο Liam το σιχαινόταν όπως και τα υπόλοιπα μέλη. Το γιατί αυτό το τραγούδι κατέκτησε τον πλανήτη με τον τρόπο που το έκανε είναι τρελό. Δεν υπάρχει λόγος, είναι απλά τρελό να το σκέφτεσαι και έτσι δεν το σκέφτομαι. Είναι απλά ένα από τα τραγούδια μου».

To Wonderwall ήταν το τρίτο single μέσα από το άλμπουμ, τους χάρισε υποψηφιότητα για grammy και έχει γίνει πέντε φορές πλατινένιο στην Αγγλία και χρυσό στην Αμερική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: