Το Mr. Brightside είναι πλέον δημοφιλέστερο από το Wonderwall στην Αγγλία
Music

Το Mr. Brightside είναι πλέον δημοφιλέστερο από το Wonderwall στην Αγγλία

Μπορεί οι Killers να έχουν καταγωγή από το Λας Βέγκας, αλλά η Αγγλία τους έχει υιοθετήσει κανονικότατα, αφού εκεί η μπάντα έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη της επιτυχία.

Το Mr. Brightside αποτελεί ύμνο για τους βρετανούς και άλλη μία επιβεβαίωση ήρθε αυτή την εβδομάδα, με το τραγούδι να ξεπερνά το Wonderwall των Oasis και να γίνεται το πιο εμπορικό single όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τα τραγούδια που δεν έχουν πάει ποτέ στο νούμερο 1 του singles chart.

Όταν κυκλοφόρησε αρχικά το 2003 το τραγούδι-σήμα κατατεθέν της μπάντας, έφτασε μέχρι το νούμερο 10 των Charts και αυτή είναι η υψηλότερη θέση που  έχει πάρει μέχρι σήμερα. Όμως η διαχρονικότητα του είναι τέτοια που το έφερε μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια στο top 100, 408 εβδομάδες, σχεδόν οκτώ χρόνια συνολικά δηλαδή.

Οι συνδυαστικές πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ( ένα εκατομμύριο φυσικές και 530 εκατομμύρια streams) και συνολικά είναι το τρίτο πιο εμπορικό τραγούδι όλων των εποχών στην Αγγλία.

Και δεν δείχνει σημάδια καθίζησης, το αντίθετο μάλιστα. Τα εβδομαδιαία του stream στη χώρα υπολογίζονται σε 1.8 εκατομμύρια και η μεγαλύτερη χρονιά του ήταν το 2023, με 79 εκατομμύρια streams. Το 2024 μάλιστα αναμένεται να το πάει ακόμα πιο ψηλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: