O Μητροπολίτης Ξάνθης ζήτησε την ακύρωση της συναυλίας του Σάκη Τόλη και έφαγε άκυρο
Music

O Μητροπολίτης Ξάνθης ζήτησε την ακύρωση της συναυλίας του Σάκη Τόλη και έφαγε άκυρο

Δεν μας κάνει καμία απολύτως εντύπωση το περιστατικό που θα σας αναφέρουμε. Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν προγραμματισμένη η συναυλία του Σάκη Τόλη των Rotting Christ στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στο κλαμπ Misirlou.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμονας, επιχείρησε να ακυρώσει τη συναυλία με απευθείας αίτημα στους υπευθύνους του κλαμπ, όμως η προσπάθεια του έπεσε στο κενό και η συναυλία έγινε κανονικά.

Φρόντισε μάλιστα η Μητρόπολη με ανακοίνωση της να κάνει γνωστή την προσπάθεια και παράλληλα το άκυρο που έφαγε, αφού είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον δύο με πέντε άτομα θα είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους. Να ζητούσε ο Σάκης να γίνει η συναυλία σε εκκλησία να την καταλάβουμε την πρεμούρα τους, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση ο καθένας ας μένει στα λημέρια του.

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη  μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που έλαβε χώρα στην επιχείρηση  «ΜΙΣΙΡΛΟΥ». Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε την ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επί το επισημότερον. Ἡ εκδήλωση δυστυχῶς πραγματοποιήθηκε. Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει την λύπη της  και καταδικάζει την ενέργεια. Οἱ εν λόγω κύριοι υιοθετούντες τις περί Χριστού απόψεις του συγκροτήματος αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία» ανέφερε η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Το ξαναλέμε ότι δεν μας κάνει καμία εντύπωση, γιατί θυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος Μητροπολίτης που την εποχή της καραντίνας και παρά την απαγόρευση, άνοιγε τις εκκλησίες γιατί έλεγε ότι έχει πολλές γιορτές ο Δεκέμβριος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.