Μήνυση στους Rammstein για το riff του Deutschland
Music

Μήνυση στους Rammstein για το riff του Deutschland

Το Deutschland ήταν το τραγούδι που αποτέλεσε τη μεγάλη επιστροφή των Rammstein το 2019, μετά από δεκαετή δισκογραφική απουσία και έγινε τεράστια επιτυχία.

Με 361 εκατομμύρια views στο youtube και πάνω από 450 εκατομμύρια streams στο Spotify, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο hit της μπάντας τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά πλέον είναι και αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Και αυτό γιατί η γαλλική μπάντα Ninja Cyborg, κατέθεσε νέα μήνυση για το κεντρικό riff και άλλα στοιχεία του τραγουδιού, μετά την απόρριψη της αρχικής του 2021. Το τραγούδι των Γάλλων έχει τίτλο The Sunny Road και σύμφωνα με τον, νομικό με εξειδίκευση σε μουσικά θέμα, Richard Dubugnon, τα κοινά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και θα πρέπει να θεωρηθούν ως κλοπή.

Το τραγούδι των Ninja Cyborg κυκλοφόρησε το 2018 και η μπάντα τονίζει ότι θέλει την αναγνώριση της πνευματικής της ιδιοκτησίας από το δικαστήριο. Η υπόθεση θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο σε γαλλικό δικαστήριο.

Ακούστε και τα δύο τραγούδια στα βίντεο που ακολουθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: