Μια βραδιά γεμάτη groove στο Release Athens
Music

Μια βραδιά γεμάτη groove στο Release Athens

Μια σπουδαία βραδιά που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην κατάμεστη Πλατεία Νερού. Την ημέρα άνοιξε ο Anduze, ένας έξοχος soul τραγουδιστής, ο οποίος παρέα με την μπάντα του παρέδωσε ένα πανέμορφο set και έθεσε την κατάλληλη βάση για όσα θα ακολουθούσαν. Το επταμελές σχήμα των The Budos Band που ακολούθησε ήταν τουλάχιστον απολαυστικό. Οι Αμερικανοί βιρτουόζοι κινήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση από την afro-soul μέχρι τη ψυχεδέλεια των 70s και παρέδωσαν ένα σχεδόν κινηματογραφικό show που ξεσήκωσε την Πλατεία Νερού που γέμισε από νωρίς.

Η συνέχεια ανήκε φυσικά στους Black Pumas, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται το νέο μεγάλο όνομα της μαύρης μουσικής. O Eric Burton και ο χαρισματικός Adrian Quesada μαζί με την μπάντα που τους συνόδευε, έκανε μια σπουδαία εμφάνιση γεμάτη με όλα τα τραγούδια που τους χάρισαν φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το εναρκτήριο “Fire” μέχρι την πανέμορφη εκτέλεση του “More Than A Love Song” και το φινάλε με το “Colors”, οι Black Pumas μας χάρισαν μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Release Athens 2024.

Τέλος, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation πρόσφεραν ίσως το κορυφαίο show που έχουν παρουσιάσει ποτέ στην Αθήνα. O Rob Garza με το γκρουπ πραγματοποίησαν μια υπέροχη εμφάνιση με επιλογές από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, περνώντας με άνεση από όλα τα μουσικά είδη που αγαπούν: dub/reggae, hip hop, bossa nova και electronica.

Το Release Athens 2024 συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Ιουλίου, με την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην Αθήνα των Massive Attack. Μαζί τους, θα είναι οι Beak> του Geoff Barrow αλλά και οι Mount Kimbie.

              

                            

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.