Metallica: Stream με τη συναυλία του 1993 που έγινε τρεις μέρες μετά την Ελλάδα
Music

Metallica: Stream με τη συναυλία του 1993 που έγινε τρεις μέρες μετά την Ελλάδα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του Black Album, οι Metallica μεταδίδουν συναυλίες από εκείνη την περιοδεία και έφτασαν πολύ κοντά στην εμφάνιση τους στην Ελλάδα το 1993. Για την ακρίβεια, η τελευταία συναυλία που θα μεταδοθεί θα είναι αυτή που έδωσαν στο Τελ Αβίβ στις 30 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς.

Τρεις μέρες νωρίτερα είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας σε μία συναυλία που έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις, στο πλαίσιο της Nowhere Else to Roam περιοδείας τους, ενώ φυσικά βρίσκονταν στο απόγειο της δόξας τους.

Στο youtube ανέβηκαν στις αρχές του 2021, περίπου 85 λεπτά από εκείνη τη συναυλία, που έχουν βιντεοσκοπηθεί από την κερκίδα και είναι χωρισμένα σε δύο διαφορετικά βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Το “The Black Album” αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά albums όλων των εποχών και το 1991 που κυκλοφόρησε, εκτόξευσε τους Metallica κατευθείαν στο Νο.1 των charts πολλών χωρών.

Στην Αμερική μόνο, παρέμειναν για έναν συνεχόμενο μήνα στο Νο.1 των albums charts. Τα singles “Enter Sandman”, “The Unforgiven”, “Nothing Else Matters”, “Wherever I May Roam” & “Sad But True” έκαναν τους Metallica να γεμίζουν στάδια και αρένες, ενώ και εδώ και 30 χρόνια τώρα καθιστούν το “The Black Album” ως το best-selling album στην ιστορία της μουσικής από κάθε είδος.

Στο πλαίσιο λοιπόν των 30 χρόνων από όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 16 φορές πλατινένιο album, “The Black Album” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο που μας στην remastered εκδοχή του μαζί με το αφιερωματικό album “The Metallica Blacklist”,που πρόκειται για μια συλλογή από διασκευές 53 καλλιτεχνών από διαφορετικά είδη μουσικής και κουλτούρες, πάνω στα θρυλικά τραγούδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: