Μεγάλη η χάρη τους: Λαϊκό προσκύνημα στο Release Athens για Judas Priest και Bruce Dickinson
Music

Μεγάλη η χάρη τους: Λαϊκό προσκύνημα στο Release Athens για Judas Priest και Bruce Dickinson

Μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της έζησε η Πλατεία Νερού, το βράδυ της Κυριακής. Ήταν η βραδιά που το metal έκανε ντου με εντυπωσιακό τρόπο στο Release Athens και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι, δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν τη λαοθάλασσα που κάτεκλυσε και μάλιστα από πολύ νωρίς το φεστιβάλ.

20.000 άνθρωποι βίωσαν στο πετσί τους την ιστορία του heavy metal με τον πιο εμβληματικό τρόπο, αφού οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν θα παραμείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Από το Alexander The Great που τραγούδησε ο Bruce Dickinson στέλνοντας σε παραλήρημα το κοινό μέχρι την larger than life φιγούρα του Rob Halford να σκίζει τον ουρανό με τις κραυγές του στα 72 του χρόνια και μάλιστα μέσα σε αφόρητη ζέστη.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ της Αναστασίας Ζησοπούλου από το… λαϊκο προσκύνημα

   

Οι Saturday Night Satan, αρχικά, αποδείχθηκαν ένα απολαυστικό γκρουπ που κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα από τον -πολύ- κόσμο που είχε ήδη μαζευτεί για να τους ακούσει. Οι Accept στη συνέχεια μας χάρισαν ένα best-of setlist, το οποίο ξεκίνησε με τα κορυφαία τραγούδια του φετινού τους δίσκου (“The Reckoning”, “Humanoid”) για να καταλήξει σε μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια του σκληρού ήχου (“Fast As A Shark”, “Teutonic Terror”) και την πρώτη αξέχαστη στιγμή της βραδιάς με τον Andy Sneap, παραγωγό της μπάντας αλλά και κιθαρίστα των Judas Priest στις περιοδείες τους, να παίζει μαζί τους στο επικό φινάλε του “Balls to the Wall”.

Αμέσως μετά, ήταν η σειρά του πρώτου headliner της βραδιάς, του σπουδαίου Bruce Dickinson. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τη μεγάλη εμφάνιση του τραγουδιστή των Iron Maiden, π.χ. για τη εξαιρετική εκτέλεση του “Tears of the Dragon”, την συνολική ερμηνεία του σε τραγούδια όπως τα “Accident of Birth”, “Tears of the Dragon”, “Darkside of Aquarius” μεταξύ πολλών άλλων, αλλά η εμφάνισή του θα περάσει στην ιστορία μιας και για πρώτη φορά ικανοποιήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα των εγχώριων metalheads, αφού ακούσαμε (έστω ένα μέρος) του επικού “Alexander The Great” των Iron Maiden.

Τέλος, οι Judas Priest μπροστά στο πολυπληθέστερο κοινό που έχουν μαζέψει ποτέ στην Ελλάδα, όχι μόνο μας ξαναθύμισαν γιατί έχουν κερδίσει το προσωνύμιο Metal Gods αλλά μας τόνισαν ότι εξακολουθούν να αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του metal σήμερα. Από το εναρκτήριο “Panic Attack” μέχρι το σερί με τα ατελείωτα σπουδαία τραγούδια τους (“Breaking The Law”, “Sinner”, “Turbo Lover”, “Painkiller”) και στο κλασικό encore με τα “Electric Eye”, “Hell Bent for Leather” και “Living After Midnight”, ο Rob Halford με την παρέα του έστησαν την απόλυτη metal γιορτή της χρονιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.