Mark Lanegan: Έφυγε από τη ζωή o τραγουδιστής των Screaming Trees
Music

Mark Lanegan: Έφυγε από τη ζωή o τραγουδιστής των Screaming Trees

Ο Mark Lanegan, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της εναλλακτικής ροκ μουσικής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. «Ο πολυαγαπημένος μας φίλος, Mark Lanegan έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, στο σπίτι του στην Ιρλανδία. Ένας αγαπημένος τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας και μουσικός, ήταν 57 ετών και αφήνει πίσω τη γυναίκα του, Shelley. Καμία άλλη πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. Η οικογένεια ζητά από όλους να σεβαστούν την στιγμή» αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο twitter.

Προικισμένος με μια μοναδική και βαριά φωνή, ο Lanegan ήταν ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Screaming Trees, μίας από τις σημαντικότερες μπάντες που έβγαλε το grunge και έριξε αυλαία στην πορεία της το 2000.  Το 1990 κυκλoφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, The Winding Sheet, στο οποίο συμμετείχαν μάλιστα ο Kurt Cobain αλλά και ο Krist Novoselic. O Dave Grohl μάλιστα το είχε χαρακτηρίσει ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Συχνός συνεργάτης των Queens of the Stone Age, o Mark Lanegan συμμετείχε στις περισσότερες δουλειές τους με πιο πρόσφατη την παρουσία του στο …Like Clockwork του 2013. Στη μεγάλη καριέρα του συνεργάστηκε ακόμα με τους Greg Dulli, PJ Harvey, Masters Of Reality, καθώς και με τους Unkle, τους Soulsavers και την Isobel Campbell.

Συνολικά κυκλοφόρησε 12 σόλο άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το Straight Songs of Sorrow του 2020. Για το τελευταίο του όπως αποδείχθηκε άλμπουμ, άντλησε έμπνευση από το συγγραφή της αυτοβιογραφίας του, Sing Backwards and Weep, που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. 

H σχέση του με την Ελλάδα κρατούσε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας και από τότε έπαιξε συνολικά 13 φορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πιο πρόσφατες τις δύο εμφανίσεις του 2ο19.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ