Το βράδυ της Τετάρτης, οι Dream Theater χάρισαν μια συγκλονιστική στιγμή στους οπαδούς τους, παίζοντας ζωντανά ολόκληρο το θρυλικό κομμάτι Echoes των Pink Floyd, στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Το γεγονός από μόνο του θα ήταν αξιομνημόνευτο, όμως η επιλογή του χώρου προσέδωσε μια ξεχωριστή ιστορική και συναισθηματική βαρύτητα.
Ήταν το ίδιο ρωμαϊκό αμφιθέατρο όπου οι Pink Floyd είχαν ηχογραφήσει το ιστορικό live album και φιλμ Live at Pompeii το 1971, καθιστώντας τη συγκεκριμένη βραδιά φόρο τιμής και ταυτόχρονα μουσική αναβίωση.
Αν και οι Dream Theater είχαν ξαναπαίξει το Echoes άλλη μία φορά (το 2004), αυτή τη φορά το παρουσίασαν ολόκληρο και η επιλογή αυτού του εμβληματικού τόπου απέδειξε τη βαθιά εκτίμησή τους για τη μουσική κληρονομιά των Pink Floyd.
Οι Έλληνες φίλοι του συγκροτήματος θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να τους απολαύσουν από κοντά, καθώς οι Dream Theater επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση στο Release Athens Festival, στις 23 Ιουλίου.
Δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί:
Τι παίρνει στην κατοχή του το Netflix με την εξαγορά της Warner Bros
Τελευταία προειδοποίηση για τα εισιτήρια των Limp Bizkit στο Release Athens
Νέο τραγούδι χωρίς καμία προειδοποίηση από τους Avenged Sevenfold
Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.









