Οι Leprous επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο
Music

Οι Leprous επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Οι Leprous ζωντανά στο Gagarin. Οι εκπληκτικοί Νορβγηγοί επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από τέσσερα χρόνια, για μια μοναδική εμφάνιση στις 2 Μαρτίου στο Gagarin. Μαζί τους, οι Monuments και οι Kalandra συνθέτουν ένα ονειρικό triple-bill του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Επί δύο δεκαετίες, οι Leprous εχουν καθιερωθεί ως οι βασιλιάδες του prog metal/rock ήχου, έχοντας διαγράψει μια πορεία πραγματικά εντυπωσιακή. Από το ντεμπούτο τους “Tall Poppy Syndrome” έγινε σαφές ότι δεν είναι απλά μια ακόμα μπάντα. Αυτό που ακολούθησε όμως, με τα επόμενα δύο άλμπουμ τους “Bilateral” και “Coal”, ήταν αξιοσημείωτο. Εδώ είδαμε ότι οι Leprous έχουν ένα όραμα για τη μουσική τους, όπου οι ετικέτες και τα όρια δεν έχουν ούτε θέση ούτε νόημα. Με βάση (αρχικά τουλάχιστον) το prog metal, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα εντελώς δικό τους χαρμάνι, ανανεωτικό και σύγχρονο.

Αντί να επαναπαυθούν στις δάφνες τους, το επόμενο βήμα τους ήταν ακόμα πιο τολμηρό. Ενώ με το “The Congretation” του 2015 φτάνουν στο απόγειό τους, αποφασίζουν να ανοίξουν ακόμα περισσότερο την παλέτα τους και στο επόμενο τους “Malina”, ένα φιλόδοξο άλμπουμ όπου κάνουν σημαντικές τομές στον ήχο τους. Το αποτέλεσμα το είδαμε ξεκάθαρα στο έξοχο “Pitfalls” του 2019, έναν δίσκο αναφοράς που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, όπως και το πιο πρόσφατο τους “Aphelion”.

Όσο καλοί κι αν είναι στο στούντιο πάντως, οι Leprous είναι ένα διαφορετικό “θηρίο” επί σκηνής. Τα lives τους είναι μνημειώδη, έντονα και μεγαλεπήβολα σε πρόθεση και ένταση. Είναι πραγματικές μουσικές εμπειρίες που ο θεατής θα κουβαλάει για καιρό μαζί του.

Οι Βρετανοί Monuments είναι η επιτομή της progressive metalcore μπάντας. Από το 2012 που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Gnosis”, ο χαρακτηριστικος groovaριστός ήχος τους με τις πολύπλοκές μελωδίες προκάλεσε το ενδιαφέρον. Τα φωνητικά και η παρουσία του Andy Cizek, τα εθιστικά riffs του Josh Browne και οι αδιαμφισβήτητες τεχνικές ικανότητές τους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό, “ελεγχόμενο” χάος.

Οι Kalandra έχουν δίκαια δημιουργήσει αίσθηση γύρω από το όνομά τους και τα τραγούδια τους μαζεύουν εκατομμύρια streams. Η μεγάλη ευκαιρία τους ήρθε όταν οι Wadruna διασκεύασαν το δικό τους “Helvegen”. Τα κρυστάλλινα και αιθέρια φωνητικά τους συνδυάζονται με μελωδίες και συνθέσεις που υμνούν τα παγερά τοπία αλλά και τις παραδόσεις της Σκανδιναβίας, σε ένα μαγικό αποτέλεσμα που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στο ευρύ κοινό, καθιστώντας τους τη νέα μεγάλη ελπίδα από τον μουσικό Βορρά.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
28 ευρώ (early bird), 30 ευρώ, 32 ευρώ

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr

leprous

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: