Ο Kirk Hammet κυκλοφορεί solo δουλειά!
Music

Ο Kirk Hammet κυκλοφορεί solo δουλειά!

Kirk Hammet: Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Από εκεί που πριν από 20 χρόνια οι Metallica οδηγήθηκαν στο διαζύγιο με τον Jason Newsed λόγω της άρνησης τους να το αφήσουν να ασχοληθεί με άλλα πρότζεκτ, φτάσαμε στο να ανακοινώνουν οι ίδιοι την κυκλοφορία του πρώτου solo EP του Kirk Hammet.

Το Portals, όπως είναι ο τίτλος, θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου, θα είναι instrumental και θα περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια. Μαζί του παίζουν οι ντράμερ Jon Theodore και Abraham Laboriel, στο μπάσο είναι ο Greg Fidelman ενώ με τις ενορχηστρώσεις έχουν βοηθήσει οι Blake Neely και Bob Rock.

Η δουλειά περιγράφεται περίπου ως soundtrack με έντονες κινηματογραφικές πινελιές και έμπνευση από ταινίες τρόμου και λίγο από Ennio Morricone.

«Πριν την ιδέα για ένα solo EP, αντλούσα έμπνευση από την ανάγκη να δημιουργήσω ένα soundtrack για την έκθεση της horror συλλογής το 2017 στο Peabody Essex Museum του Σάλεμ. Ήθελα να δημιουργήσω μουσική που θα παίζει ως λούπα στο background την ώρα που ο κόσμος θα έκανε τις βόλτες του στην έκθεση. Έτσι κατέληξα με τα πρώτα μέρη του Maiden and the Monster. Το αρχικό concept του Portals ξεκίνησε με αυτό το τραγούδι. Στη συνέχεια, κατάλαβα ότι μπορούσα να δημιουργήσω διαφορετικές στιγμές. Αποκαλώ αυτά τα τραγούδια, Audio Cinematic. Δημιουργώ ήχους και κομμάτια μουσικής για τις ταινίες που παίζουν στο μυαλό μου. Ελπίζω ότι θα δημιουργήσουν ταινίες και στο μυαλό όσων το ακούσουν» αναφέρει για τη δουλειά ο Kirk Hammet.

Εκτός από το Maiden and the Monster στο EP θα περιλαμβάνονται επίσης τα τραγούδια The Jinn,  High Plains Drifter και The Incantation.

Το EP θα είναι διαθέσιμο από το επίσημο site των Metallica στις 23 Απριλίου, ενώ αυτό που ακολουθεί είναι το εξώφυλλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ