Γλίτωσε τη φυλακή ο Jon Schaffer των Iced Earth για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Music

Γλίτωσε τη φυλακή ο Jon Schaffer των Iced Earth για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Μετά από περίπου τρία χρόνια, βγήκε η απόφαση για την υπόθεση του Jon Schaffer των Iced Earth και την εισβολή του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Στον Schaffer επιβλήθηκε ποινή τριετούς επιτήρησης, ενώ θα πρέπει να πληρώσει και το ποσό των 1200 δολαρίων ως αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν την μέρα της εισβολής.

Ο λόγος που η ποινή ήταν τόσο μικρή παρά το γεγονός, ότι ανήκε στην πρώτη δεκάδα των εισβολέων, είναι ότι από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις αρχές και έδωσε στοιχεία για την οργάνωσης της οποίας ήταν μέλος. Έγινε με λίγα λόγια πληροφοριοδότης.

Η κυβερνητική πρόταση για την ποινή που τελικά υιοθετήθηκε είχε την εξής αιτιολογία: «Μια τέτοια ποινή θα ήταν αρκετή για να αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα αυτού του αδικήματος, ενώ αντιπροσωπεύει επίσης τους τρεις μήνες κράτησης μετά τη σύλληψή του, την έγκαιρη ανάληψη ευθύνης από τον κατηγορούμενο και την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε στις αρχές επιβολής του νόμου σύμφωνα με την συμφωνία που έκανε».

Οι πληροφορίες που έδωσε στην κυβέρνηση αφορούν την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, Oath Keepers, καπελάκι της οποία φορούσε o Schaffer στις 6 Ιανουαρίου και παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος της και μάλιστα ιδρυτικό. Να τονίσουμε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος που δήλωσε ενοχή και συνεργάστηκε με τις Αρχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.