«Γιατί θες να γυρίσεις;»: Ο Bruce Dickinson για τις αμφιβολίες του Steve Harris όταν ζήτησε να επιστρέψει στους Iron Maiden
Music

«Γιατί θες να γυρίσεις;»: Ο Bruce Dickinson για τις αμφιβολίες του Steve Harris όταν ζήτησε να επιστρέψει στους Iron Maiden

O Bruce Dickinson έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στο Classic Rock με αφορμή την κυκλοφορία του νέου σόλο άλμπουμ του και μιλάει για την τεράστια καριέρα του, ενώ η κουβέντα πάει και στην εποχή που επέστρεψε στους Iron Maiden.

H συνάντηση του με τον Steve Harris έγινε λίγο μετά την απομάκρυνση του Blaze Bayley και όπως είναι γνωστό, το αφεντικό της μπάντας ήταν αρκετά επιφυλακτικό με αυτό το ενδεχόμενο.

«Ο Steve ήταν πολύ καχύποπτος. Είπε: “Γιατί θέλεις να επιστρέψεις;”. Του είπα, θέλω να επιστρέψω, Steve, γιατί, σύμφωνα με τα λόγια τo κοινό, ο κόσμος χρειάζεται τους Iron Maiden, και δεύτερον, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καταπληκτική μουσική» είπε ο Dickinson στη συνέντευξη του.

Όταν ο δημοσιογράφος τόνισε ότι εκείνη την περίοδο και οι Maiden χρειάζονταν οπωσδήποτε την επιστροφή του, ο Dickinson απάντησε: «Πιθανώς. Αλλά δεν είχε νόημα να το πω αυτό, γιατί θα ακουγόταν υπεροπτικό».

«Αυτό που είπα ήταν: Θα σκουπίσουμε το παρελθόν φτιάχνοντας ένα καταπληκτικό μέλλον. Αν και οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από το στόμα μου ήταν: Φυσικά είμαστε καλύτεροι από τους Metallica! Όσοι ήταν εκεί είπαν: Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Απάντησα: Μόλις το έκανα. Μετά άρχισαν να λένε: Ίσως έχει δίκιο».

Τέλος είπε: «Πρέπει να έχεις αυτό το attitude. Σκεφτείτε τον Mick Jagger. Πιστεύτε ότι έφτασε εκεί που έφτασε με το να σκέφτεται “Ω, είμαστε πολύ καλοί, είμαστε σχεδόν τόσο καλοί όσο οι Beatles. Τους είπα επίσης ότι δεν θα κάνουμε απλώς ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά θα κάνουμε ένα νέο υπέροχο άλμπουμ. Και ήταν. Το Brave New World πραγματικά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Και έτσι ξαφνικά μπήκαμε ξανά στη σωστή τροχιά»

To The Mandrake Project τoυ Bruce Dickinson κυκλοφορεί τον Μάρτιο και τον Ιούλιο θα τον δούμε στην Ελλάδα μαζί με τους Judas Priest και τους Accept στο πλαίσιο του Release Athens.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.