Για πρώτη φορά στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey
Music

Για πρώτη φορά στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey

Άλλο ένα GSFF Pop Up Monday έρχεται τον Απρίλιο και φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey, A Dog Called Money. ​Eπίκαιρο όσο ποτέ, με τη φρίκη του πολέμου και τη δύναμη της γυναικείας φωνής σε πρώτο πλάνο. Ευφάνταστο, ευαίσθητο και πρωτότυπο, όσο και η δημιουργική διαδικασία που καταγράφει.

H αγαπημένη μας Polly και ο βραβευμένος Ιρλανδός φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Seamus Murphy, ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας που πέρασε από Αφγανιστάν, Κόσοβο, Ειδομένη και Ουάσινγκτον. Εκείνη συλλέκτης λέξεων, εκείνος συλλέκτης εικόνων.

Στην επιστροφή οι λέξεις έγιναν ποιήματα. Τραγούδια. Ολόκληρο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μπροστά σε κοινό, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πείραμα, ένα installation με τίτλο Recording in Progress, στο Somerset House του Λονδίνου. Το Α Dog Called Money αποτελεί ένα σε βάθος οδοιπορικό στην έμπνευση, τη σύνθεση και την ηχογράφηση του 9oυ studio album της PJ Harvey, The Hope Six Demolition Project.

GIMME SHELTER FILM FESTIVAL POP UP MONDAYS

Female Voices

Δευτέρα 04 Απριλίου 2022

Gagarin 205 Live Music Space

Α Dog Called Money

Πρώτη Αθηναϊκή Προβολή

Special appearance: Seamus Murphy

Opening act: The Noise Figures (GR)

Powered by Vans

Tην ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης της ταινίας Seamus Murphy, στενός συνεργάτης της PJ Harvey. Τη βραδιά ανοίγουν οι The Noise Figuresτο συγκρότημα που άνοιξε την τελευταία εμφάνιση της PJ Harvey στην Αθήνα το 2016, και παλιοί γνώριμοι του GSFF.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

21:00 Live: The Noise Figures

21:45   Q&A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Seamus Murphy

22:15 Πρώτη Aθηναϊκή Προβολή.

PJ Harvey: Α Dog Called Money (94’)

Powered by Vans

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Το event είναι covid-free και θα διεξαχθεί με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκδηλώσεις την τρέχουσα περίοδο.

Σας συστήνουμε για την διευκόλυνσή σας να ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και αναρτήσεις μας, στα social media και την ιστοσελίδα του φεστιβάλ.


Διαβάστε ακόμα: 

Batman – Κριτικές : Πιο σκοτεινό από την τριλογία του Νόλαν

Adam Project: Nέο trailer για το ταξίδι του Netflix στο χρόνο

Μετακομίζουν οριστικά στο Disney Plus ο Daredevil και η παρέα του


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ