Ghost - Impera (Review)
Music

Ghost – Impera (Review)

To όραμα του Tobias Forge έγινε ξεκάθαρο από πολύ νωρίς. Ήθελε μεγαλεία για τους Ghost και δεν του πήρε πολλά χρόνια για να το πραγματοποιήσει. Με κάθε βήμα να είναι προσεκτικά μελετημένο, με τραγούδια που αν είχαν βγει τη δεκαετία του ’80 θα έφερναν εκατομμύρια πωλήσεις, η μπάντα έφτασε με το Prequelle του 2018 στα υψηλότερα σκαλοπάτια που μπορεί να φτάσει συγκρότημα τέτοιου είδους στην εποχή μας. Αρένες σε ολόκληρο τον κόσμο, ραδιοφωνικό χιτ με το Dance Macabre και εδραίωση στα μεγάλα σαλόνια με περιοδεία με τους Metallica.

Τέσσερα χρόνια μετά και με την πανδημία να καθυστερεί αρκετά τη νέα τους δουλειά, το Impera είναι εδώ για να μας λύσει επιτέλους την απορία της διαδρομής που θα ακολουθούσαν. Όσοι είχατε ποντάρει τα λεφτά σας στην απάντηση «Dance Macabre» επί δέκα, πέσατε μέσα. Ο Forge που είχε βουτήξει τα δάχτυλα του στο glam της δεκαετίας του ’80, τώρα μπαίνει ολόκληρος μέσα και αν το αποτέλεσμα του Prequelle ήταν σε σημεία σαν τις πρώτες solo δουλειές του Ozzy, τώρα φέρνει στο νου περισσότερο τους Def Leppard.

To αποτέλεσμα παραμείνει 100% Ghost, το σαρδόνιο χαμόγελο κάνει την εμφάνιση του συχνά, το δηλητήριο στους στίχους παραμένει, αλλά πλέον νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα δωμάτιο που με κάποιο τρόπο έχουν χωρέσει άλλα χίλια άτομα. Όλα τα ρεφρέν είναι πομπώδη, οι κιθάρες ακούγονται τεράστιες και οι αυτοκρατορίες που καταρρέουν ως θεματική προσέγγιση του άλμπουμ, στα αυτιά του ακροατή φτάνουν όταν είναι στην κορύφωση τους. Λίγο πριν αρχίσει η πρώτη δηλαδή.

Σαν αποτέλεσμα το Impera μοιάζει να έχει πιο ολοκληρωμένη ιδέα για τι θέλει να είναι, όμως τα τραγούδια του Prequelle δεν τα έχει. Τα προσεγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο όμως όταν δεν προσπαθεί να αναβιώσει την αισθητική του Dance Macabre.

To Twenties είναι σίγουρα το πιο διαφορετικό τραγούδι και κάποιους μπορεί να τους ξενίσει, όμως δείχνει ότι η διάθεση για πειραματισμούς παραμένει και αποτελεί ίσως ένα καλό δείγμα για το τι να περιμένουμε στο μέλλον από τον Tobias και την παρέα του.

Με λίγα λόγια η πορεία των Ghost προς την κορυφή συνεχίζεται ακάθεκτη, τα τραγούδια του Impera θα τους βοηθήσουν ακόμα περισσότερο, αλλά οι μεμονώμενες κορυφές που έπιασαν σε άλλες δουλειές μόνο ως υπόνοια κάνουν την εμφάνιση τους εδώ. Παρόλα αυτά, η μπάντα παραμένει πολύ μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: