Ghost: Από τα… υπόγεια στην τηλεοπτική εισβολή σε όλα τα σπίτια της Αμερικής
Music

Ghost: Από τα… υπόγεια στην τηλεοπτική εισβολή σε όλα τα σπίτια της Αμερικής

Η άνοδος των Ghost σίγουρα θα αποτελέσει -αν δεν αποτελεί ήδη- case study για τη μουσική βιομηχανία και πιο ειδικά για τον χώρο της rock και metal μουσικής. Δεν το λες και συχνό φαινόμενο μία μπάντα από τη Σουηδία με μουσικές επιρροές από τη δεκαετία του ’70 (και όχι μόνο) με «διαβολικό» στιχουργικό περιεχόμενο και εκκλησιαστικά κοστούμια να κάνει το άλμα όχι μόνο στο ευρωπαϊκό στερέωμα και τα μεγάλα φεστιβάλ, αλλά μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις τηλεοπτικές εκπομπές με εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κι όμως αυτό συνέβη με τον Tobias Forge και τους κατά καιρούς συμπαίκτες του, που έχουν ήδη κάνει όχι μία αλλά δύο εμφανίσεις στα late show της αμερικανικής τηλεόρασης, όπου συνήθως βλέπουμε ονόματα επιπέδου Metallica και Red Hot Chili Peppers, άντε και κάποιες μπάντες με mainstream απήχηση.

Η πρώτη φορά που οι… ανυποψίαστοι τηλεθεατές ήρθαν σε επαφή με τους Ghost ήταν το 2016 όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή του Stephen Colbert, ενώ επέστρεψαν πέρυσι για τον Jimmy Kimmel.

«Η τηλεόραση σε φέρνει πιο κοντά σε νέο κοινό. Παίξαμε πριν από μερικά χρόνια στον Colbert και κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, νέα μάτια πέφτουν πάνω σου. Κάτι που φυσικά είναι πολύ καλό εκτός κι αν τα κάνεις… θάλασσα. Νομίζω ότι κάναμε αρκετά πράγματα φέτος που μας έφεραν αρκετούς νέους οπαδούς» είχε δηλώσει ο Tobias Forge στο κλείσιμο του 2022.

O mastermind των Ghost ξέρει όμως ότι αυτές οι εμφανίσεις δεν θα σου αλλάξουν τη ζωή από τη μέρα στην άλλη.

«Μπορεί να υπάρξει μία αύξηση στο ενδιαφέρον, αλλά παρατηρείς αμέσως κάποια αλλαγή. Δεν γίνονται ξαφνικά sold out όλες οι συναυλίες σου. Είναι μια αργή διαδικασία και ίσως καταλάβεις περίπου έξι μήνες μετά ότι νέοι οπαδοί έχουν έρθει και μπορεί να σου πουν ότι σε είδαν στον Kimmel. Δεν θα πω όμως ότι από μόνη της μία εμφάνιση αλλάζει τα πάντα. Η αλλαγή έρχεται βήμα-βήμα και αυτό είναι απλά ένα κλαδί που χρησιμοποιείς για να ανέβεις ακόμα πιο ψηλά».

Στην Ελλάδα οι Ghost θα ζήσουν το δικό τους… prime-time στις 25 Ιουνίου, αφού τότε θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ως headliners στη χώρα μας για το Athens Rocks. Και φυσικά είναι μια συναυλία που θα λέμε σε μερικά χρόνια ότι ήμασταν εκεί.



Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ