Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Killing Joke
RIP

Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Killing Joke

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο Geordie Walker. O κιθαρίστας των Killing Joke υπέστη εγκεφαλικό την Παρασκευή, ενώ βρισκόταν στην Πράγα και έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του. 

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι στις 6:30 π.μ. στις 26 Νοεμβρίου 2023 στην Πράγα, ο θρυλικός κιθαρίστας των Killing Joke, Kevin ‘Geordie’ Walker, πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Είμαστε συντετριμμένοι. Αναπαύσου εν Ειρήνη αδερφέ» έγραψε στην ανακοίνωση της η μπάντα.

Ο Walker ήταν γνωστός για το ανορθόδοξο στυλ του στην ηλεκτρική κιθάρα και κέρδισε μεγάλη αναγνώριση και αποδοχή στον χώρο της μουσικής, μεταξύ άλλων από τον Jimmy Page των Led Zeppelin και τον Kevin Shields των My Bloody Valentine, ο οποίος κάποτε εξήρε τον Walker το τόσο αβίαστο και χαλάρο παίξιμο του που παράλληλα έβγαζε έναν ήχος.

Ο Walker ήταν ιδρυτικό μέλος των Killing Joke, αφού απάντησε σε μια αγγελία του Jaz Coleman στο Melody Maker. Ήταν επίσης μέλος των supergroups The Damage Manual και Murder, Inc και έπαιξε σε όλα τα άλμπουμ των Killing Joke όλα αυτά τα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.