Έβαλαν οι Metallica στο 72 Seasons riff του Batman;
Music

Έβαλαν οι Metallica στο 72 Seasons riff του Batman;

Η απάντηση στο… συγκλονιστικό ερώτημα του τίτλου, είναι ένα ξεκάθαρο και με κεφαλαία γράμματα, ΝΑΙ. Μιλάμε για το Shadows Follow μέσα από το πρόσφατο άλμπουμ των Metallica και εκεί περίπου στο 4:20 ακούγεται ένα riff που μοιάζει με το μουσικό θέμα από την τηλεοπτική σειρά του Batman με τον Adam West από τη δεκαετία του ’60.

Η θετική απάντηση στο ερώτημα, ήρθε από τον Kirk Hammer στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Total Guitar. «Είναι πολύ αστείο που οι ακροατές το παρατήρησαν αυτό, γιατί μεταξύ μας είχαμε δώσε σε αυτό το riff, το όνομα “Batman Rifff”, έτσι ξέρω ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε». 

Αυτό είναι το σημείο του τραγουδιού:

Στην ίδια συνέντευξη στο Total Guitar, o ο Kirk Hammet μίλησε για τον τρόπο που δούλεψε τα σόλο στο πρόσφατο άλμπουμ των Metallica και τόνισε ότι το κοινό δεν δίνει μεγάλη σημασία σε αυτά, εκτός και αν πρόκειται για μουσικούς.

«Ο κόσμος δεν πρόκειται να θυμάται ένα υπέροχο σόλο κιθάρας. Θα θυμούνται μια υπέροχη μελωδία. Θα θυμούνται ένα υπέροχο τραγούδι. Και δεν μιλάω για μουσικούς. Ναι, οι μουσικοί θα θυμηθoύν ένα υπέροχο σόλο κιθάρας, αλλά οι μη μουσικοί, που είναι η πλειοψηφία του γ@μημένου κόσμου που ακούει, δεν πρόκειται να θυμηθούν τα σόλο κιθάρας».

Και συνέχισε: «Ναι, θα θυμούνται μια υπέροχη μελωδία και πραγματικά θα θυμούνται ένα υπέροχο τραγούδι, ειδικά ένα τραγούδι που θα τους φέρει σε διαφορετικό μέρος από αυτό που ήταν πέντε λεπτά πριν».

Ο Hammet είπε ότι έγραψε συνολικά περίπου 30 σόλο, χωρίς να έχει κάποιο τραγούδι στο μυαλό του, τα έδωσε στον Lars Ulrich και του είπε να τα κάνει ό,τι θέλει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: