Επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις από τους Electric Litany
Music

Επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις από τους Electric Litany

Μετά από μια σειρά sold out shows στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Electric Litany έρχονται στην Ελλάδα και το Σάββατο 14 Μαΐου θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin.

Η μπάντα δούλεψε πολύ κατά τη διάρκεια του lockdown και ετοίμασε κομμάτια για τις επόμενες κυκλοφορίες της και πολλά από αυτά θα τα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Με αφορμή την επιστροφή τους στην Ελλάδα, το Roxx έκανε μια κουβέντα με τον μπασίστα τους, Pav Mav που μας  μίλησε για τα πλάνα τους, την επιστροφή στη σκηνή μετά την πανδημία και πολλά άλλα.

Πώς νιώθετε που μετά από ένα διάλειμμα δύο χρόνων θα εμφανιστείτε και πάλι μπροστά στο ελληνικό κοινό;

Νιώθουμε ένα παιδικό ενθουσιασμό μετά από αυτήν την δίχρονη (κλεισούρα) και το ότι το τουρ ξεκινάει στην Ελλάδα στα μέσα της άνοιξης είναι σαν διακοπές και τι καλύτερο να παίζεις την μουσική σου σε ένα ακροατήριο οικείο σε εμάς και ταυτόχρονα οικείο με την μουσική μας.

Πώς σας επηρέασε ο παράγοντας covid σαν συγκρότημα αλλά και σαν ανθρώπους;

Πιστεύω ότι θα δείξει ο χρόνος και για τα δυο το πως µας επηρέασε σαν µονάδες και σαν σύνολο , προς το παρόν µας έχουµε πολλές σκέψεις και δίψα για να παίξουµε, και αυτό είναι λογικά που θα φέρει την έµπνευση .

Η τελευταία σας κυκλοφορία ήταν πριν 2 δύο χρόνια. Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας; Περιμένουμε νέα δισκογραφική δουλειά παράλληλα με το tour;

Η μπάντα δε σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί… έχουμε πολύ υλικό για κυκλοφορία και κάνουμε σχέδια γι αυτό. Το πιο βασικό για εμάς είναι είναι βγούμε να παίξουμε μπροστά σε κοινό και να δοκιμάσουμε την νέα μουσική.

Πολλές μπάντες προτιμούν τα club shows από τα φεστιβάλ καθώς έχουν πιο άμεση επαφή με το κοινό τους. Εσείς που έχετε ζήσει και τα δύο στην καριέρα σας, ποιο από τα δύο προτιμάτε;

Είναι δυο διαφορετικές εμπειρίες. Σε κλειστό χώρο και συγκεκριμένο show παρουσιάζεις  κάτι…. βάζεις τον ακροατή σε ένα κόσμο  και όταν τελειώνει το (show) έχει κάτι να τον ακολουθεί να σκεφτεί η οτιδήποτε άλλο του έρχεται έχοντας έρθει σε άμεση επαφή την μουσική μας. Τώρα στα φεστιβάλ είναι μια γιορτή και μια ανταλλαγή, πολλά σχήματα και δραστηριότητες συμβάλλουν σε μια ενιαία εμπειρία. Εν συντομία λοιπόν και τα δυο μας αρέσουν για τους δικούς τους λόγους.

Ποια συγκροτήματα πιστεύετε πως σας επηρέασαν περισσότερο κατά την πορεία σας μέχρι σήμερα;

Και οι τέσσερις προερχόμαστε από πολύ διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα, πράγμα που κάνει δύσκολο την αναφορά  σε μπάντες. Στον ήχο μας βέβαια υπάρχει μια νοσταλγία στην εποχή του 70 και 80, 90. Αλλά και πάλι όλα είναι πολύ ανοιχτά μουσικά σε διαφορετικά είδη.

Πόσο εύκολο είναι για το συγκρότημα να μοιράζετε μεταξύ Ελλάδας κι Αγγλίας;

Την τωρινή εποχή δεν είναι και τόσο δύσκολο να μοιραστείς σε δυο τόπους. Λόγω της οποίας τεχνολογικής εξέλιξης είναι και πιο εύκολο να παρατηρήσεις πράγματα, καταστάσεις, αντιλήψεις με ένα ίσως πιο ανοιχτό μάτι. Ταυτόχρονα όλο αυτό σε κρατά και σε μια εγρήγορση μια και κάποια πράγματα στον τρόπο ζωής ανάμεσα στις δυο χώρες είναι πολύ διαφορετικά.

CD, βινύλιο, κασέτα ή spotify; Τι γουστάρετε περισσότερο και γιατί;

Είναι μια ερώτηση και αυτή που είναι δύσκολο να απαντηθεί από εμένα για όλο το γκρουπ. Γνωρίζω όμως την συμπάθεια που έχουμε στο βινύλιο και είναι πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι, ο ήχος και η ποιότητα του, το ίδιο το αντικείμενο και κυρίως η διαδικασία ακρόασης. Να λέμε την αλήθεια όμως ακούμε μουσική κυρίως από τα κινητά μας.


Electric Litany – 14/05/2022 | Gagarin, Λιοσίων 205, 

Doors Open: 19:30

Πληροφορίες

Εισιτήρια γενικής εισόδου 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

Σημεία Προπώλησης
www.ticketmaster.gr

Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster

211 1981535

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ