Τι έπαιξαν οι Dream Theater στη ιστορική βραδιά επιστροφής του Mike Portnoy
Music

Τι έπαιξαν οι Dream Theater στη ιστορική βραδιά επιστροφής του Mike Portnoy

Μια ιστορική βραδιά εξελίχθηκε την Κυριακή στην O2 Arena του Λονδίνου, με τον Mike Portnoy να ανεβαίνει ξανά στη σκηνή με τους Dream Theater, 14 χρόνια μετά την αποχώρηση του. Η περιοδεία για τα 40 χρόνια της μπάντας ξεκίνησε και το setlist ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους.

18 τραγούδια χωρισμένα σε τρία μέρη και μπορεί για άλλα συγκροτήματα αυτό να σημαίνει 90 λεπτά και κάτι, αλλά για τους Dream Theater ήταν ένα απολαυστικό, γεμάτο τρίωρο. Εννέα άλμπουμ εκπροσωπήθηκαν, ενώ είχαμε και τη ζωντανή πρεμιέρα του Night Terror μέσα από το Parasomnia που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Τα περισσότερα τραγούδια ήρθαν από το Scenes From a Memory (4) και ακολούθησαν το Train of Thought και το Images and Words με τρία. Δύο τραγούδια της εποχής Mangini,  παρέμειναν στο setlist (Barstool Warrior, This Is the Life) και ως κλείσιμο του κανονικού σετ η μπάντα έπαιξε και τα 26 λεπτά του Octavarium για πρώτη φορά από το 2006. Στο encore μπήκαμε με τα Home και The Spirit Carries On ενώ η αυλαία έπεσε με το Pull me Under.

Οι Dream Theater θα βρίσκονται στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη και στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Αμερική. Το καλοκαίρι θα επιστρέψουν στην Ευρώπη και η πρόσφατη ανακοίνωση τους για συναυλία στη Βουλγαρία, μας κάνει αισιόδοξους ότι θα τους δούμε και στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2025.

Αυτό ήταν το setlist τους και αμέσως μετά ακολουθούν βίντεο από την O2 Arena.

dream theater

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.