Τη διάλυση τους ανακοίνωσαν οι Sepultura!
Music

Τη διάλυση τους ανακοίνωσαν οι Sepultura!

Με μία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά το απόγευμα της Παρασκευής, οι Sepultura ανακοίνωσαν ότι βάζουν τέλος στη σπουδαία καριέρα τους, με μία παγκόσμια περιοδεία. Θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024 και θα διαρκέσει 18 μήνες. Με την ολοκλήρωση της το συγκρότημα θα πει αντίο.

«Μετά από τέσσερις δεκαετίες απίστευτου ταξιδιού, νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Επισκεφθήκαμε 80 χώρες, βυθιστήκαμε σε αμέτρητους πολιτισμούς και υπηρετήσαμε περήφανα ως μουσικοί πρεσβευτές της Βραζιλίας στον κόσμο. Το τελευταίο μας άλμπουμ, Quadra, αποτελεί απόδειξη του διαρκούς δημιουργικού μας πνεύματος και το project SepulQuarta μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε μαζί την καταιγίδα της πανδημίας. Τώρα, είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε για μια τελευταία φορά για μια δυνατή αποχαιρετιστήρια περιοδεία» ανέφεραν χαρακτηριστικά

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας περιοδείας σκοπεύουν να ηχογραφήσουν ζωντανά 40 τραγούδια σε 40 διαφορετικές πόλεις.

«Είμαστε αιώνια ευγνώμονες για όλα όσα καταφέραμε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Έχουμε κυκλοφορήσει άλμπουμ με μεγάλη επιτυχία, παίξαμε αξέχαστες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε διαρκείς φιλίες, γνωρίσαμε τα είδωλά μας και συνεισφέραμε σημαντικά στην παγκόσμια metal σκηνή. Έχουμε πετύχει τόσα πολλά και φεύγουμε από τη μουσική σκηνή με μια αίσθηση απέραντης περηφάνιας».

Το όνομα της περιοδείας είναι Celebrating Life Through Death και στο μήνυμα τους στο επίσημο fan club, χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση, ευθανασία. Το δικαίωμα όπως λένε για έναν αξιοπρεπή «θάνατο». Οι πρώτες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν για την Ευρώπη αφορούν το φθινόπωρο του 2024 και προς το παρόν δεν περιλαμβάνουν την Ελλάδα.

Οι Sepultura δημιουργήθηκαν το 1984 από τα αδέλφια Max και Igor Cavalera, με τον Paulo Jr. και τον Andreas Kisser να συμπληρώνουν το line up των μεγάλων επιτυχιών και να παραμένουν μετά την αποχώρηση των δύο αδελφών το 1996 και το 2006. Ο Derik Green ανέλαβε τα φωνητικά το 1997 και ο Eloy Casagrande τα ντραμς το 2011 και αυτό ήταν το τελευταίο line up.

Στο πέρασμα των χρόνων πολλά ακούγονταν για επανένωση του κλασικού line up κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ, αφού δεν υπήρξαν γέφυρες μεταξύ των δύο πλευρών και πλέον μπαίνει ταφόπλακα και σε αυτό το ενδεχόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: