Οι Converge έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Music

Οι Converge έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει τους θρυλικούς CONVERGE μετά από απουσία 15 ολόκληρων ετών για μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα το Σάββατο 24/6/23, στη σκηνή του Gagarin205!

Το καμάρι της Μασσαχουσέτης από το Salem επιστρέφει για τρίτη –και καλύτερη- φορά στη χώρα μας μετά τη τελευταία τους εμφάνιση το 2008. Έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 10 άλμπουμ (που όλοι τους οι φανατικοί οπαδοί και μη θεωρούν ότι το 10 αντιπροσωπεύει και την ποιότητα κάθε δίσκου) και 4 από τη στιγμή που μας επισκέφτηκαν την τελευταία φορά, το ένα καλύτερο από το άλλο, η μπάντα που ποτέ της δε μπόρεσε να μπει σε ηχητικά καλούπια υπόσχεται ένα φοβερό show.

Όσοι έχουν δει τους Converge ζωντανά, είτε στη χώρα μας, είτε στο εξωτερικό, δεν το έχουν ξεχάσει ακόμα και ούτε πρόκειται. Έννοιες όπως η ενέργεια, η αδρεναλίνη αλλά και η τρέλα (πάει/δεν πάει στα βουνά) είναι συνώνυμες των συναυλιών τους, ενώ τα κιλά ιδρώτα εντός κι εκτός σκηνής είναι δεδομένα πριν καν αρχίσει κάθε τους εμφάνιση.

Με ένα line-up σταθερό πλέον από το 1999 και έπειτα, δεσπόζει το δίδυμο του κιθαρίστα και διακεκριμένου παραγωγού Kurt Ballou, στον οποίο η πλειοψηφία των νεότερων συγκροτημάτων οφείλει 100% την αναγνώριση που έλαβαν λόγω της δουλειάς του, όπως και του τραγουδιστή και απίστευτου frontman Jacob Bannon, ο οποίος είναι μια κατηγορία μόνος του σε ό,τι μπορεί να παρακολουθήσει ο μέσος ακροατής και οπαδός.

Το δίδυμο συνοδεύει εδώ και 25 σχεδόν χρόνια το φοβερό rhythm section των Nate Newton στο μπάσο και Ben Koller στα τύμπανα και με δίσκους όπως τα μνημεία μεταξύ ίσων “Jane Doe” (2001), “You Fail Me” (2004), “Axe To Fall” (2009) και “All We Love We Leave Behind” (2012), οι Converge έγραψαν δικαίως το όνομά τους με χρυσά γράμματα στις μουσικές σελίδες του πιο ακραίου ήχου, πάντα ασυμβίβαστοι και πάντα εκφραστικοί με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο, τον οποίο, κακά τα ψέματα, μπορείς μόνο να βιώσεις και δύσκολα να περιγράψεις αν δεν είσαι φανατικός οπαδός τους κι αν δεν τους έχεις δει ζωντανά.

Τελευταίο πόνημα των Converge μέχρι στιγμής είναι το εξαιρετικό “Bloodmoon: I” σε συνεργασία με την ιέρεια Chelsea Wolfe, στο πλέον πειραματικό και έξω από τη ζώνη ασφαλείας τους υλικό της καριέρας τους («μέχρι το επόμενο» που είπε κάποτε ένας μεγάλος Έλληνας). Φυσικά για άλλη μια φορά διθυραμβικές κριτικές το συνόδευσαν παγκοσμίως, ενώ το πώς ενώθηκαν τόσο εύστοχα δυο διαφορετικοί κόσμοι και επιρροές των Converge/Chelsea Wolfe είναι για σεμινάριο και μελέτη αντίστοιχα.

Στις 24 Ιουνίου στο Gagarin, το βράδυ αναμένεται ιδιαίτερα καυτό και όχι λόγω της ζέστης αλλά λόγω του ονόματος και της βαριάς κληρονομιάς που φέρουν οι Converge επιτυχώς εδώ και 33 χρόνια μετά την ίδρυσή τους. Οι πιστοί fuzzsmokers μπορούν να αισθάνονται χαρούμενοι λίγο παραπάνω, καθώς ζήτησαν διακαώς τους Converge και η Smoke The Fuzz δε μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κάλεσμα των πιστών που τη στηρίζουν εξ’αρχής με έργα και όχι μόνο λόγια!
10 δίσκοι κι αμέτρητα EP, splits και κάθε λογής υλικό των τελευταίων 33 ετών είναι προ των πυλών για το παθιασμένο Ελληνικό κοινό!

Τhere we’ll stay gold. Forever gold…

http://www.convergecult.com/
twitter.com/convergecult
instagram.com/converge
https://www.facebook.com/converge
http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 @ Gagarin205 Live Music Space
Πόρτες : 21:30

Τιμές εισιτηρίων : από €28

Σημεία προπώλησης:
Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 384 1550

Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια
τηλ. 210 330 4133

Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
τηλ. 210 825 9883

και μέσω viva.gr :
– Online στο
https://bit.ly/3GWXOF9
&
http://www.athinorama.gr/
– Τηλεφωνικά στο 11 876
– Σε φυσικά σημεία : καταστήματα WIND, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00) και Yoleni’s

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: