O Bruce Dickinson για τη φωνή του: «Είμαι τυχερός που οι περισσότερες ψηλές νότες είναι ακόμα εκεί»
Music

O Bruce Dickinson για τη φωνή του: «Είμαι τυχερός που οι περισσότερες ψηλές νότες είναι ακόμα εκεί»

Για τον τρόπο που έχει επηρεάσει τη φωνή το πέρασμα των χρόνων μίλησε σε συνέντευξη του στο Rock Antenne ο Bruce Dickinson, που αυτή την εποχή προωθεί την κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ του μετά από 19 χρόνια.

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που είμαι φτιαγμένος από την αρχή. Και όσο περνάει ο καιρός απλά πρέπει να φροντίζεις αυτά που έχεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φωνή αλλάζει όσο μεγαλώνεις. Αλλά είμαι τυχερός που οι περισσότερες ψηλές μου νότες είναι ακόμα εκεί. Και δεν έχουμε αλλάξει καθόλου τον τρόπου που παίζουμε τα τραγούδια στις συναυλίες των Maiden. Κάτι που δεν σημαίνει φυσικά ότι ένα ή δύο από τα τραγούδια δεν έχουν πολλές προκλήσεις. Αλλά έχω νέα για εσάς: Αυτά τα τραγούδια ήταν δύσκολα και όταν ήμουν 25» είπε αρχικά ο Bruce.

«Ο τόνος της φωνής μου έχει αλλάξει λίγο και από πολλές απόψεις μου αρέσει περισσότερο τώρα από ό,τι όταν ήμουν 23 ετών. Στα 23 νομίζω ότι η φωνή μου ήταν πιο γυαλιστερή και τσιριχτή. Η φωνή σου γίνεται πιο ζωντανή όσο περνάνε τα χρόνια. Μπορείς να εκφράσεις περισσότερα συναισθήματα.

Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχει ένα τραγούδι στο επερχόμενο σόλο άλμπουμ που ονομάζεται “Rain On The Graves”. Δεν θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει αυτό το τραγούδι όταν ήμουν 22 ετών με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίσσεται το είδος της συναισθηματικής ζωής της φωνής με τα χρόνια. Προσπαθώ να επεκτείνω το εύρος, το συναισθηματικό εύρος της φωνής μου, όσο διατηρώ ταυτόχρονα το φυσικό εύρος» κατέληξε.

Το Mandrake Project κυκλοφορεί τον Μάρτιο και ο Bruce Dickinson θα έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Release Athens στις 21 Ιούλιου. Την ίδια μέρα εμφανίζονται επίσης οι Judas Priest και οι Accept. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.