Η αλλαγή στην ανακοίνωση των ΠΥΞ ΛΑΞ για τον ντράμερ
Music

Η αλλαγή στην ανακοίνωση των ΠΥΞ ΛΑΞ για τον ντράμερ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο πρώην ντράμερ των ΠΥΞ ΛΑΞ, Γιώργος Γιαννόπουλος, έχει καταδικαστεί το 2019 για αποπλάνηση 6χρονης και η υπόθεση βρίσκεται τώρα στο εφετείο.  Το πρωί της Παρασκευής, όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα και άρχισε να παίρνει διαστάσεις, το συγκρότημα έβγαλε μία ανακοίνωση, η οποία μετά από λίγη ώρα τροποποιήθηκε.

Στο αρχικό κείμενο και στο σημείο που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στο θύμα, ανέφεραν: «θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ’ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του». Αυτό το «αν» προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να αντικαταστήσει το «αν» με το «που».

Η υπόθεση αποπλάνησης της 6χρονης οδηγήθηκε, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, στον εισαγγελέα, ο οποίος προτείνει την παραπομπή του μουσικού. Ακολουθεί, τον Μάρτιο του 2017, ένα απαλλακτικό βούλευμα λόγω ανεπαρκών ενδείξεων αλλά μετά την καίρια παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, παραπέμπεται σε δίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Εκείνος ασκεί έφεση και αφήνεται τελικά ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει δύο φορές το μήνα.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης.

O Γιώργος Γιαννόπουλος έπαιζε ντραμς και κρουστά στους Πυξ Λαξ από το 1996. Η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε επισήμως το 2012 μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του γκρουπ, Μάνου Ξυδού, ενώ ξαναβρέθηκαν για μία τελευταία φορά στη σκηνή τον Ιούλιο του 2018, στο ΟΑΚΑ, στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια τους.

Αυτή είναι η τελική ανακοίνωση του συγκροτήματος: 

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς . Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του” αναφέρουν στην ανάρτησή τους για τον ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο και συνεχίζουν:

“Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν .Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ’ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Τι δήλωσε η μητέρα του θύματος στο Mega

«Η κόρη μου είναι 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε συστηματικά και δόλια ο κατηγορούμενος επί ενάμιση περίπου χρόνο βαραίνει την ψυχή της ακόμη και σήμερα. Είναι μια πολύ συγκροτημένη έφηβος, όμως αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από το νόμο με σοβαρές ποινές, αυτός είναι ελεύθερος. Η κόρη μου λαμβάνει και σήμερα υποστήριξη για να διαχειριστεί το γιατί. Έχει τόσο εμένα, όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε η μητέρα του θύματος.

«Εξυπακούεται ότι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε ως οικογένεια περάσει από όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας με σεμνότητα και αξιοπρέπεια, χάρις στο παιδί μας. Η τελεσίδικη κρίση θα αποτελέσει συμβολική δικαίωση για όλα τα ανήλικα θύματα, που μπορεί σήμερα να είναι και ενήλικες και να υποφέρουν από τις μνήμες του σε βάρος τους αδικήματος, επειδή οι συνθήκες και οι νοοτροπίες στάθηκαν εμπόδιο», συμπλήρωσε η μητέρα του θύματος.

«Η τελεσίδικη δικαίωση της κόρης μου, θα αποτελέσει στην ουσία δικαίωση για πολλά κακοποιημένα παιδιά, ιδίως κορίτσια, τα οποία μπορεί σήμερα να κρατούν ακόμη το στόματά τους κλειστά»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ