10 ερωτήσεις για τα 10 χρόνια Void Droid
Music

10 ερωτήσεις για τα 10 χρόνια Void Droid

Οι Void Droid κλείνουν 10 χρόνια ύπαρξης. 10 χρόνια αληθινής, ασυμβίβαστης μουσικής, που δίνει έμφαση στην ουσία κι όχι στην δημόσια εικόνα.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου το γιορτάζουν με μία μεγάλη συναυλία στο Gagarin 205, κι έτσι μιλήσαμε με τον frontman του συγκροτήματος Αντρέα Κώστα και ανταλλάξαμε σκέψεις και πληροφορίες.

Ως λάτρεις της σημειολογίας, δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τους αριθμούς, κι έτσι σας παρουσιάζουμε 10 ερωτήσεις, μία για κάθε χρόνο ύπαρξης του αγαπημένου συγκροτήματος!

 Roxx: Ποια ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκατε όλοι μαζί σε ένα στούντιο; Περιέγραψέ μας την εικόνα.

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Πάτρα, Πέμπτη 25/10/2012. Σπίτι μου ξαπλωμένος στον καναπέ ακούω έναν τεράστιο θόρυβο σαν έκρηξη απ’ το χολ. Τρομαγμένος, πάω να δω και μου καρφώνεται σε γυμνή πατούσα ένα τεράστιο κομμάτι από σπασμένο γυαλί. Είχε πέσει ο καθρέφτης κάτω με τα μούτρα. Βαθύ κόψιμο, πόνος, δε μπορούσα να το πατήσω κάτω, το έδεσα με γάζες. Σε λίγες ώρες είχα πρόβα με κάτι τύπους που ήθελαν να παίξουν stoner. Τι stoner μου λες τώρα, πως θα βγω έτσι έξω, δεν μπορώ καν να φορέσω παπούτσι. Θα τους πάρω τηλέφωνο να τ’ ακυρώσω. Ε τελικά δεν πήρα. Τελικά πήγα με ένα παπούτσι μόνο. Και τώρα έχουν περάσει 10 χρόνια.

Roxx: Πότε πρωτοκαταλάβατε πως αυτή η υπόθεση θα είχε μέλλον και θα βάσταγε χρόνια αυτή η κολώνια;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Το μέλλον είναι περίεργη λέξη. Ποιος γνωρίζει που θα καταλήξει το εγχείρημά του στη τελική. Απλά ξεκινάς με ένα έντονο πάθος και μια λαχτάρα για άμεση, βραχυπρόθεσμη αναγνώριση. Αυτό που καταλάβαμε όμως είναι ότι έχουμε κάτι να πούμε, και ότι αυτό «γαργαλάει» κι άλλους πέρα από μας. Έγινε πιο έντονα αντιληπτό μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ και ιδιαίτερα με την ανταπόκριση του κόσμου στο “Chameleon White”. Στην αρχή όταν δημιουργείς κάτι που σ’ αγγίζει σκέφτεσαι «χμμ, υπάρχει κάτι εδώ» αλλά δεν είσαι σίγουρος αν είναι έτσι όντως ή αν απλά βαυκαλίζεσαι. Όταν όμως τελικά βλέπεις και άλλα άτομα να το αγκαλιάζουν αληθινά, συγκινείσαι και υστέρα το συναίσθημα αυτό γίνεται εθιστικό και θες να το επαναλαμβάνεις συνεχώς.

Roxx: Φτάσατε ποτέ κοντά στην παραίτηση / διάλυση; Πότε και με ποιον τρόπο; Τι άλλαξε τα δεδομένα;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Δεν έχουμε φτάσει ποτέ σ’ αυτό το σημείο.

Roxx: Ποια είναι η κορυφαία μέχρι στιγμής συναυλιακή σας στιγμή και γιατί;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Η παρουσίαση του δεύτερου μας δίσκου “Βipolar” πέρυσι στο Fuzz. Καταρχάς από ακουστικής άποψης ήταν ένα πολύ απολαυστικό λαιβ. Ακούγαμε καλά και ανταποδώσαμε. Σαν bonus είχαμε και την στήριξη δύο πολύ καλών τραγουδιστριών, της Αθηνάς Κοντοδήμα και της Αναστασίας Παπαδοπούλου που μας βοηθήσαν να μεταφέρουμε καλύτερα δύο απ’ τα τραγούδια μας. Αλλά κυρίως ο κόσμος.  Ποσοτικά και ποιοτικά. Πολύς κόσμος και πολλή αγάπη. Νιώσαμε ότι μετά από τόσα χρόνια και με μοναδικό μας όπλο τη μουσική, έχουμε τελικά έχει δημιουργήσει έναν δυνατό πυρήνα από αληθινούς υποστηρικτές.

Roxx: Οι γονείς αγαπάνε όλα τους τα παιδιά, αλλά ποιο είναι αυτό το ένα τραγούδι / album / δημιούργημά σας για το οποίο είστε περήφανοι όσο για κανένα άλλο;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Είναι όλο το επερχόμενο τρίτο μας άλμπουμ.

Roxx: Τι θα αλλάζατε από όσα έγιναν αυτά τα 10 χρόνια και νομίζετε πραγματικά πως το να αλλάζατε κάτι θα άλλαζε όντως την έκβαση των όσων συνέβησαν προς το καλύτερο;

Αντρέας Κώστας (Void Droid):  Ίσως το να κυκλοφορούσαμε υλικό με λίγο μεγαλύτερη συχνότητα.

Roxx: Δώστε μας ένα spoiler από κάποιο από τα σπουδαία πράγματα που θα συμβούν στην επερχόμενη συναυλία σας για τα 10 χρόνια σας στις 18/11 στο Gagarin;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Θα υπάρχουν guests που θα ανέβουν στη σκηνή μαζί μας. Επίσης θα παίξουμε κομμάτια που έχουμε πολλά χρόνια να παίξουμε όπως και κομμάτια που δεν έχουμε παίξει ποτέ.

Roxx: Ένας στόχος που θέλετε να πετύχετε οπωσδήποτε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Μία Ευρωπαϊκή περιοδεία.

Roxx: Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας σε άλλα 10 χρόνια από τώρα;

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Έχοντας κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ συνολικά, έχοντας παίξει σε χώρες του εξωτερικού, και κυρίως (αυτό είναι περισσότερο ελπίδα) με πάθος και ενέργεια που πάρα τις δυσκολίες επιβιώνουν. Γιατί καλώς ή κακώς τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πάντως η θέληση είναι εδώ και βαστάει!

Roxx: Εδώ λίγο θα σας δυσκολέψω, αλλά θέλω 10 albums στα οποία ΟΛΟΙ συμφωνείτε πως είναι κορυφαία και σας έχουν διαμορφώσει ως μουσικούς και προσωπικότητες.

Metallica – Ride the Lightning

Alice in Chains – Dirt

System of a Down – Mezmerize

System of a Down – Hypnotize

Mastodon – Crack the Skye

Black Sabbath – Sabbath Bloody Sabbath

Iron Maiden – Seventh Son of a Seventh Son

Ghost – Prequelle

Devin Townsend Project – Epicloud

Pain of Salvation – Road Salt One

Οι Void Droid εμφανίζονται ζωντανά την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο Gagarin 205, για τον εορτασμό των 10 ετών ύπαρξής τους. Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

RSVP: https://www.facebook.com/events/3225720194346264

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/10yvoiddroid

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ