Οι μπάντες του 2ου Astarte Festival έχουν ένα μήνυμα για εσάς
News

Οι μπάντες του 2ου Astarte Festival έχουν ένα μήνυμα για εσάς

Για δεύτερη φορά φέτος, το Astarte Festival επιστρέφει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον νεόδμητο χώρο του Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι).

Για όσους δεν γνωρίζουν, η συγκεκριμένη διοργάνωση, αποτελεί ένα tribute στη μνήμη της εκλιπούσας Μαρίας “Tristessa” Κολοκούρη (που έφυγε από κοντά μας στις 10 Αυγούστου 2014, έχοντας ταλαιπωρηθεί από την επάρατη νόσο), πρωτεργάτιδος της εγχώριας black metal σκηνής και εμπνεύστριας των Astarte, της πρώτης all female black metal μπάντας.

Ο άνθρωπος πίσω από τη διοργάνωση, Νικόλας “Sic” Μαίης, σύζυγος της Μαρίας και κύριο πρόσωπο των Lloth (πρώτη μορφή των Astarte, επανενωμένοι το 2014 και κινούμενοι στον χώρο του ατμοσφαιρικού black metal), καταβάλλει τα τελευταία χρόνια μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια, τόσο μέσω του ιδίου του φεστιβάλ που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φέρει φιλανθρωπικό χαρακτήρα (όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS), όσο και άλλων κινήσεων, όπως της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος που φέρει το όνομα της εκλιπούσας, με στόχο πάντα να βοηθηθούν αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδας που –όπως κι ο ίδιος λέει- “έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς”.

12 Μαΐου θα είμαστε στο Temple της Αθήνας, για να στηρίξουμε τον σκοπό και να παρακολουθήσουμε έξι πολύ αξιόλογα σχήματα, από κάθε μουσικό παρακλάδι της metal μουσικής, από τα οποία ζητήσαμε να μας δώσουν ένα μήνυμα για την πολυαναμενόμενη βραδιά. Ας δούμε τι μας είπαν:

AETHERIAN

Οι πρωτοπόροι και τολμηροί άνθρωποι είναι από τους πιο βασικούς κρίκους της ζωής και της κοινωνίας μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε παλαιότερα χρόνια στο είδος της black metal προσάφτηκαν από πολλούς έννοιες όπως ο σατανισμός  και η “ανήθικη” συμπεριφορά.  Η black metal μουσική ήταν αδιαμφισβήτητα επαναστατικό κίνημα.

Στην έναρξη αυτού του κινήματος πρωταγωνιστικό ρολό έδωσε η αξιοσέβαστη Μαρία Κολοκούρη, η αλλιώς γνωστή με το όνομα Tristessa, η οποία το 1995 δημιούργησε τη πρώτη all female black metal μπάντα εν ονόματι Lloth, πριν μετονομαστούν σε Astarte, δίνοντας πάτημα και χαράζοντας πορεία για τις επόμενες μπάντες που δημιουργήθηκαν. Σε ευχαριστούμε όλοι Μαρία μέσα από τη καρδιά μας για το μεγάλο βήμα και το ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα που ολόψυχα έδωσες στην Ελληνική σκηνή.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε σε αυτό το live  που όπως και στην προηγούμενη του διεξαγωγή φέρει φιλανθρωπικό χαρακτήρα , αυτή τη φορά για τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος,  καθώς παράλληλα τιμά την μνήμη της Μαρίας και προάγει ένα μήνυμα ενότητας για την Ελληνική metal σκηνή. Θα φροντίσουμε να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό! Σας περιμένουμε όλους μαζί με Keepers of Jericho, Wrathblade, Lloth (οι οποίοι έκαναν το reunion τους το Σεπτέμβριο του 2014), Bigus Dickus και Desert Near the End. Τα λέμε εκεί!

KEEPERS OF JERICHO

Το Σάββατο 12 Μαΐου οι Keepers Of Jericho επιστρέφουν με μια, ιδιαίτερης σημασίας για τον χώρο, εμφάνιση στο Astarte Fest vol.2 που λαμβάνει χώρα στο Temple στην Αθήνα. Οι Άγριες Κολοκύθες παίζουν, τιμής ένεκεν, σε ενα live με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 2ο αναμνηστικό festival της Μαρίας “Tristessa”Κολοκούρη, δείχνοντας μουσικά την ευαισθησία τους για να βοηθήσουν -όπως και όλοι οι μουσικοί που θα παραβρεθούν με τη σειρά τους- συνανθρώπους μας που είναι σε μια πιο δύσκολη θέση από την δική μας.

Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μία φορά οτι το metal δεν είναι απλά ένα μουσικό ιδίωμα αλλά πολύ περισσότερο μια φωνή ανθρωπιάς, κατανόησης και ευαισθητοποίησης. Τα έσοδα της φετινής edition λοιπόν θα διατεθούν για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό!

WRATHBLADE

Μας τιμάει το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε ένα event το οποίο διοργανώνεται για τη μνήμη της Μαρίας, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε. Μία άκρως συγκινητική ιστορία, η οποία δίδαξε σε όλους μας την απόλυτη αξία: Ότι πρέπει να παλεύουμε διαρκώς με όλες μας τις δυνάμεις, με ήθος και επιμονή για το απόλυτο αγαθό, την ίδια την ζωή!

Η μουσική είναι το μέσον με το οποίο θα τιμήσουν όλα τα γκρουπ την μνήμη της Μαρίας και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του φεστιβάλ “υποχρεώνει” όλους μας να παραβρεθούμε και να συνεισφέρουμε σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Never surrender!

BIGUS DICKUS

Με τιμή και χαρά εμφανιζόμαστε ξανά στο Astarte Fest, για τη μνήμη της Μαρίας, αλλά και για βοηθηθούν τα παιδάκια που έχουν ανάγκη. Το εισιτήριο είναι μόλις 6 ευρώ, το line-up εξαιρετικό, η πρόσβαση πανεύκολη, ο χώρος σούπερ, ο σκοπός αγνός και ανθρωπινος… Επομένως, σας περιμένουμε όλους εκεί για να περάσουμε μια πανέμορφη βραδιά!

Υ.Γ.: Οι Bigus Dickus, για το καλό της βραδιάς, θα πλαισιωθούν από τους εξής guest: Stavros D. Gatsopoulos (Maidenance), Paik Giannopoylos Bokos (5 Broken minutes), Στέφανος Ι. Ζαφειρόπουλος (False Coda), Terry Nikas (Scar Of The Sun) και Yiannis Fasoulakis (Dryed).

DESERT NEAR THE END

Το Σάββατο 12 Μαΐου σας περιμένουμε στο Temple στα πλαίσια του 2ου Astarte Fest στο οποίο η ελληνική metal σκηνή θυμάται και τιμά την Μαρία αλλά και ενώνεται για να βοηθήσει τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος. Η προσπάθεια για κάτι καλύτερο είναι μονόδρομος και ο μοναδικός τρόπος για να βγεις από την έρημο είναι να την διασχίσεις. Γι’αυτό όπως λέμε πάντα…”Follow the path across the desert”!

LLOTH

Είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση το Astarte Fest για εμένα, από τη μία επειδή αποτελεί το όχημα με το οποίο τιμάμε τη μνήμη της Μαρίας “Tristessa” Κολοκούρη και από την άλλη επειδή μέσω αυτού προκύπτει μια βοήθεια από τη μεριά μας, για έναν καλό σκοπό! Θέλω από μεριάς μου να ευαχριστήσω όλες τις μπάντες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και φυσικά όλους τους ανθρώπους που το στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο. Σας περιμένουμε στο Temple, το Σάββατο στις 12 Μαϊου.

***

Το Astarte Festival θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Μαΐου στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) με τη συμμετοχή των Aetherian, Keepers of Jericho, Wrathblade, Bigus Dickus, Desert Near The End και LLoth.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: www.facebook.com/events/373004903108124

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ