Βρέθηκε νεκρός ο πρωταγωνιστής του οσκαρικού Parasites
Movies

Βρέθηκε νεκρός ο πρωταγωνιστής του οσκαρικού Parasites

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του, σε κεντρικό πάρκο της Σεούλ, βρέθηκε ο Lee Sun-kyun. Ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Parasites που έκανε την τεράστια έκπληξη στα όσκαρ πριν μερικά χρόνια κερδίζοντας τέσσερα βραβεία, ανάμεσα τους και αυτό της καλύτερης ταινίας.

Η αστυνομία αναζητούσε τον 48χρονο, αφού η οικογένεια του είχε δηλώσει την εξαφάνιση του τονίζοντας ότι είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας.

Ο Lee είχε πρόσφατα προβλήματα με την αστυνομία για φερόμενη παράνομη χρήση ναρκωτικών. Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία Incheon της Νότιας Κορέας είχε ερευνήσει τον Lee και άλλα επτά άτομα. Ο Lee ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από άλλο άτομο που ερευνήθηκε και φέρεται να έχασε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε εκβιασμό.

Το 2020, το «Parasite» κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας για τον Bong Joon-ho, πρωτότυπο σενάριο και ξενόγλωσσης ταινία για τη Νότια Κορέα. Κέρδισε επίσης τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Το καστ του “Parasite”, συμπεριλαμβανομένου του Lee, κέρδισε το βραβείο Screen Actors Guild για την συνολική ερμηνεία του καστ.

Στην ταινία, ο Lee έπαιξε τον Park Dong-ik, τον πατέρα στην πλούσια οικογένεια Park που προσλαμβάνει την οικογένεια Kim στο σπίτι του για να βοηθήσει με τα παιδιά του και να διαχειριστεί το νοικοκυριό του. Όταν τελικά αποκαλύπτεται το τέχνασμα των Kim, ο Kim Ki-taek (Song Kang-ho) σκοτώνει τον κύριο Park σε μια έκρηξη οργής στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: