The Running Man: Το βιβλίο του Stephen King ξανά στον κινηματογράφο
Movies

The Running Man: Το βιβλίο του Stephen King ξανά στον κινηματογράφο

The Running Man: Η μεταφορά έργων του Stephen King σε κινηματογράφο και τηλεόραση είναι στα ντουζένια της την τελευταία πενταετία, ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία του IT, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει άλλο πρότζεκτ που να έκανε τόσο γκελ στον κόσμο.

Τώρα, έχουμε άλλη μία είδηση που αφορά έργο του King από το 1982, το Running Man, που είχε κυκλοφορήσει με το ψευδώνυμο του Richard Backman και αποτέλεσε τη βάση για την ταινία του 1987 με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Η Paramount ετοιμάζει μία μεταφορά πιο πιστή στο βιβλίο και μάλιστα το πρότζεκτ ανέλαβε ο Έντκαρ Ράιτ (Cornetto Trilogy, Baby Driver), κάτι που μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το τελικό αποτέλεσμα.

Το βιβλίο είναι ένα δυστοπικό θρίλερ, με τους διαγωνιζόμενους σε ένα παιχνίδι να αποτελούν το… θήραμα κυνηγών που στόχο έχουν να τους σκοτώσουν.

Αυτή είναι η πλοκή του βιβλίου που είναι αρκετά σπάνιο στη χώρα μας αφού η αρχική έκδοση έχει εξαντληθεί. 

Καλωσορίσατε στην Αμερική του 2025. Οι πιο άξιοι άνδρες της χώρας δεν αγωνίζονται για την προεδρία. Αγωνίζονται για την ίδια τους τη ζωή. Σ’ ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον θάνατο. Στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της ζωής τους. 

Κάθε βράδυ, όλοι οι Αμερικάνοι είναι καρφωμένοι μπροστά στην τηλεόρασή τους. Παρακολουθούν το αγαπημένο τους τηλεπαιχνίδι, που έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης. Την καταδίωξη. Κάθε βράδυ, όλο το έθνος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα αν ο παίκτης θα ξεφύγει από τους κυνηγούς του, αν θα κερδίσει μια ακόμα ημέρα ζωής. Ποιος παίκτης θα κατορθώσει να επιζήσει για τριάντα ολόκληρες μέρες; Ποιος παίκτης θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο, ένα δισεκατομμύριο δολάρια; Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει επιζήσει περισσότερες από οχτώ μέρες…

Όμως ο καινούργιος παίκτης, ο Μπεν Ρίτσαρντς, δείχνει πολύ αποφασισμένος. Θέλει να κερδίσει αυτό το στημένο παιχνίδι, να χτυπήσει στην καρδιά του αυτό το απάνθρωπο σύστημα, να ανατρέψει τα δεδομένα, να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες. Και παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ