Τετραπλάσιο σε σχέση με την πρώτη ταινία το μπάτζετ του δεύτερου Joker
Movies

Τετραπλάσιο σε σχέση με την πρώτη ταινία το μπάτζετ του δεύτερου Joker

Το πρώτο Joker με τον Γιοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτέλεσε μίας από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της προηγούμενης δεκαετίας, αφού ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο σε εισπράξεις και μάλιστα με μπάτζετ που δεν ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Η δεύτερη ταινία που κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, πέντε χρόνια μετά την πρώτη, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα της και βρίσκει τον Φίνιξ να επαναλαμβάνει το ρόλο που του χάρισε το όσκαρ και να έχει δίπλα του τη Lady Gaga ως Harley Quinn.

joker

H ταινία θα έχει στοιχεία μιούζικαλ, αλλά προς το παρόν δεν ξέρουμε πόσο έντονα θα είναι αυτά και θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να έρθει στη μεγάλη οθόνη.

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι το μπάτζετ δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προβλέψεις. Σε ένα πολύ μεγάλο θέμα που έκανε το Variety, για τις οικονομικές κινήσεις της Warner Bros Discovery και πως αυτές δείχνουν ότι ετοιμάζεται να βγει στην αγορά για πώληση, αναφέρεται ότι το μπάτζετ για την ταινία του Τόντ Φίλιπς, έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η αμοιβή του Φίνιξ , που αυτή τη φορά θα πάρει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Lady Gaga θα πάρει 12 εκατομμύρια ευρώ. Αν υπολογίσουμε και κόστος για το παγκόσμιο μάρκετινγκ της ταινίας, που σε πρότζεκτ αυτού του μεγεθούς ξεπερνά κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία θα πρέπει να κάνει εισπράξεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων για να αρχίσει να βγάζει κέρδος.

Η λογική λέει ότι η επιτυχία της στις αίθουσες είναι δεδομένη, αλλά κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει αν θα έχει την ίδια σταθερότητα και το word of mouth που είχε η πρώτη για να φτάσει στα επίπεδα που έφτασε. Μιλάμε λοιπόν για ένα μεγάλο στοίχημα που όμως το λες και δικαιολογημένο.

To Joker: Folie à Deux, κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: