Τεράστια συμφωνία του Netflix – Πηρέ τα δικαιώματα για όλες τις ταινίες της Sony!

Roxx |

Την ώρα που τα περισσότερα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο έχουν προχωρήσει στη δημιουργία των δικών τους streaming υπηρεσιών, η Sony ακολουθήσε μία διαφορετική διαδρομή και μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολλούς μήνες, ανακοινώθηκε η τεράστια συμφωνία που έκανε με το Netflix.

Έτσι, όλες οι ταινίες του στούντιο από το 2022 θα πηγαίνουν αποκλειστικά στο Netflix μετά την κινηματογραφική τους προβολή. Ανάμεσα στα πρότζεκτ που περιλαμβάνονται σε αυτό το deal είναι τα Morbius, Uncharted, Bullet Train, το σίκουελ του Spider-Man: Into the Spider-Verse αλλά και μελλοντικά τα σίκουελ του Jumanji.Τα νέα Venom και Spider-Man που αναμένονται μέσα στο 2021 δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία που προς το παρόν αφορά μόνο την Αμερική, αλλά σίγουρα θα δώσει προτεραιότητα στο Netflix και για τις υπόλοιπες χώρες.

Η συμφωνία λέει επίσης ότι το Netflix θα χρηματοδοτεί συγκεκριμένο αριθμό παραγωγών για τη Sony που αναμένεται να στέλνει κατευθείαν στο streaming κάποια μικρότερης εμβέλειας πρότζεκτ.

Όλα αυτά την ώρα που το κινηματογραφικό πεδίο αλλάζει δραματικά λόγω της πανδημίας αλλά και των νέων streaming υπηρεσιών, με τη WarnerMedia να έχει ήδη τροφοδοτήσει το ΗΒΟ Max με το σύνολο των κυκλοφοριών της για το 2021, τη Disney να χειρίζεται ανά περίπτωση τα μπλοκμπάστερ για το Disney Plus και την Paramount να προχωρά στη δική της πλατφόρμα.

To Netflix ψάχνει μανιωδώς για τέτοιου τύπου συμφωνίες αφού η βιβλιοθήκη του  υστερεί, ενώ πρόσφατα έκανε ένα επίσης τεράστιο deal με τον Ράιαν Τζόνσον για τα σίκουελ του Knives Out.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Loki: Τρoμερό trailer για τη σειρά στο Disney Plus

Η θρυλική πρώτη εμφάνιση του Superman πουλήθηκε με ποσό-ρεκόρ!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ