Σοκαριστικά κακό το ξεκίνημα του νέου Joker στο Box Office
Movies

Σοκαριστικά κακό το ξεκίνημα του νέου Joker στο Box Office

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος υπάλληλος της Warner Bros δεν θα περίμενε το πόσο κακό θα ήταν το πρώτο τριήμερο της νέας ταινίας του Joker στους κινηματογράφους.

Η τελική καταμέτρηση των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι πολύ πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν τα μισά από όσα έκανε η πρώτη ταινία στο αντίστοιχο διάστημα και σίγουρα ένα πολύ μεγάλο πλήγμα σε επίπεδο σχεδιασμού και διανομής για την εταιρεία.

Τα σημάδια υπήρχαν εδώ και καιρό, για την ακρίβεια από τότε που το Folie à Deux έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας. Οι πρώτες κριτικές δεν ήταν καθόλου κολακευτικές και δεν υπήρξε καμία βελτίωση σε αυτό τον τομέα, με αποτέλεσμα η ταινία να φτάσει στους κινηματογράφους με το σκορ της στο Rotten Tomatoes να βρίσκεται στο 33%.

Το νέο Joker έχει πολλά στοιχεία μιούζικαλ, με την Lady Gaga να συνοδεύει τον Γιοακίν Φίνιξ υπό τη σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα στην πορεία αφού και το κοινό που είδε την ταινία της έδωσε ένα D στο Cinemascore, το χειρότερο όλων των εποχών για ταινία που βασίζεται σε χαρακτήρα από κομικ.

Τα 40 εκατομμύρια δολάρια, μπορεί για κάποιον που ίσως δεν γνωρίζει, να μην ακούγεται και τόσο κακό ποσό, είναι όμως αν υπολογίσουμε ότι το μπάτζερ άγγιξε τα 200 εκατομμύρια δολάρια και ήταν σχεδόν τριπλάσιο από αυτό της πρώτης ταινίας που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο σε εισπράξεις παγκοσμίως.

Θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι το Joker: Folie à Deux, όχι μόνο δεν θα φέρει κέρδη αλλά πιθανότητα θα έχει οικονομική ζημιά, παρά το γεγονός ότι στις αγορές πλην Αμερικής τα έσοδα έφτασαν τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Για να βγάλει τα λεφτά της θα πρέπει το τελικό ποσό των εισπράξεων να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: