O σκηνοθέτης του ορίτζιναλ Crow δεν θεωρεί καθόλου καλή ιδέα το remake
Movies

O σκηνοθέτης του ορίτζιναλ Crow δεν θεωρεί καθόλου καλή ιδέα το remake

Στις 4 Ιουνίου θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το remake του θρυλικού Crow, που βρίσκει τον Bill Skarsgård στον πρωταγωνιστικό ρόλο. To πρώτο trailer δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και οι αντιδράσεις του κοινού είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνητικές.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα, με τα remake, αλλά εδώ έχουμε και ένα πολύ διαφορετικό στοιχείο που κάνει το ορίτζιναλ άπιαστο στο μυαλό του κοινού. O πρωταγωνιστής, Brandon Lee, πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και η ταινία θεωρείται και δικαίως, ως η κληρονομιά του. Και είναι φυσικά μια ταινία που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90.

Ο σκηνοθέτης του ορίτζιναλ, Crow, Alex Proyas, με μήνυμα του του στα social media, πήρε θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε και τόνισε ότι το remake δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα.

«Πραγματικά δεν χαίρομαι όταν βλέπω την αρνητικότητα για οποιονδήποτε συνάδελφο και τη δουλειά του. Και είμαι σίγουρος ότι το καστ και το συνεργείο είχαν πραγματικά καλές προθέσεις, όπως κάνουμε όλοι σε οποιαδήποτε ταινία δουλεύουμε. Οπότε με πονάει να πω περισσότερα για αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι η αντίδραση του κοινού λέει πολλά. Το Crow δεν είναι απλώς μια ταινία. Ο Brandon Lee πέθανε φτιάχνοντας το και ολοκληρώθηκε ως διαθήκη της χαμένης του λαμπρότητας και της τραγικής απώλειας. Είναι η κληρονομιά του. Έτσι πρέπει να παραμείνει».

Ο Brandon Leee τραυματίστηκε σε μια σκηνή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων από ελαττωματικές σφαίρες και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Με μόνο οκτώ μέρες παραγωγής, οι ημιτελείς σκηνές που τον έδειχναν αντιμετωπίστηκαν χρησιμοποιώντας επαναλήψεις στο σενάριο, έναν κασκαντέρ και ψηφιακά ειδικά εφέ.

Μετά τον θάνατο του Lee, η Paramount Pictures αποφάσισε να μην διανείμει την ταινία και τα δικαιώματα πήρε η Miramax, η οποία επέβλεψε την ολοκλήρωση της. Έκανε εισπράξεις 94 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office και απέκτησε φανατικό κοινό.

Ιστορικό θεωρείται και το soundtrack, αφού περιέχει τραγούδια των Cure, Stone Temple Pilots, Pantera, Rage Against the Machine και πολλά ακόμα. Στο trailer της νέα ταινίας ακούμε τον Ozzy στη συνεργασία του με τον Post Malone.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: