Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αποκαλύπτει πολλά για τη νέα ταινία του Batman
Movies

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αποκαλύπτει πολλά για τη νέα ταινία του Batman

Λιγότερο από ένας μήνας μας χωρίζει πλέον από την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Batman και ο Ρόμπερτ Πάτινσον μίλησε για πρώτη φορά αναλυτικά για τον ρόλο του. Σε συνέντευξη του στο GQ τονίζει ότι η ταινία κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της από την αρχή:  «Είδα μόνος μου μία πρώιμη εκδοχή της ταινίας. Και η πρώτη σκηνή είναι τόσο διαφορετική από τις άλλες ταινίες του Batman, που σε προϊδεάζει για τον κλίμα από την αρχή. Είναι αυτό που μου είχε πει ο Matt από την πρώτη συνάντηση που είχα μαζί του. ‘Θέλω να φτιάξω μία ταινία ταινία που θα μοιάζει με noir της δεκαετίας του ’70 σαν το Conversation. Τότε υπέθεσα ότι εννοούσε απλά την ατμόσφαιρα. Αλλά από την πρώτη σκηνή καταλαβαίνεις ότι είναι όντως μία ντετέκτιβ-ιστορία».

Ο 35χρονος ηθοποιός τονίζει ότι η προσέγγιση του στον Bruce Wayne, είναι εντελώς διαφορετική από αυτά που έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες. «Είναι αρκετά παράξενος και ως Bruce Wayne και ως Batman και σκέφτομαι ότι έχει μία μηδενιστική προσέγγιση. Στις άλλες ταινίες, συνήθως ο Bruce φεύγει, προετοιμάζεται και επιστρέφει στο Gotham πιστεύοντας στον εαυτό του και πώς θα αλλάξει τα πράγματα. Αλλά εδώ, απλά υπονοείται ότι είχε κάποιου είδους breakdown».

Ως συνήθως το Gotham είναι ένας διεφθαρμένος βούρκος, αλλά η διαφορά είναι ότι στην ταινία του Matt Reeves, οι κάτοικοι δεν βλέπουν τον Batman ως σωτήρα, αλλά ως ακόμα μία απειλή. «Οι κάτοικοι του Gotham πιστεύουν ότι ο Batman είναι ένα ακόμα σημάδι ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Σε μία σκηνή πλακώνει κακοποιούς στο σταθμό του τρένου και υπάρχει στο σενάριο μία ατάκα του τύπου που σώσει σαν να νομίζει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα. Είτε σε ληστεύουν είτε έρχεται ένα… τέρας και τους πλακώνει όλους. Ο τύπος δεν έχει ιδέα ότι ο Batman τον σώζει».

Αυτή τη φορά δεν θα δούμε στην οθόνη τον θάνατο των γονιών του Bruce Wayne, μία σκηνή που έχει επαναληφθεί πολλές φορές, αλλά θα δούμε τα ψυχολογικά τραύματα που έχει αφήσει πάνω στον χαρακτήρα. Ο Πάτινσον αναφέρει σχετικά:  «Όλες οι άλλες ιστορίες λένε ότι ο Bruce γίνεται ο Batman λόγω του θανάτου των γονιών του, αλλά εγώ προσπάθησα να το αποτυπώσω με έναν πιο αληθινό τρόπο χωρίς να το δικαιολογώ. Έχει φτιάξει αυτή την περιπλοκή κατασκευή που καταλήγει η περσόνα του Batman. Αλλά δεν είναι κάτι υγιές. Μοιάζει σαν εξάρτηση από τα ναρκωτικά». 

Τέλος, ο Ρόμπερτ Πάτινσον φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση μία ταινία που βγάζει κάποιο αισιόδοξο μήνυμα: «Υπάρχει μία στιγμή που ο Alfred ρωτάει τον Bruce τι θα σκεφτόταν η οικογένεια του για τις παράλληλες δραστηριότητες του και τα όσα σημαίνουν για την κληρονομιά του ονόματος. Ο Bruce λέει: ‘Αυτή είναι η δική μου κληρονομιά. Αν δεν το κάνω δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εμένα’. Αυτό εγώ το ερμηνεύω όχι ως “δεν έχω σκοπό”, αλλά ‘έχω τελειώσει’. Και νομίζω ότι έτσι γίνεται πιο λυπηρό. Είναι μία στενάχωρη ταινία. Τον βλέπουμε να προσπαθεί να βρει ελπίδα όχι μόνο για την πόλη αλλά και για τον εαυτό του. Συνήθως ο Bruce δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του, αλλά την ικανότητας της πόλης να αλλάξει. Αλλά είναι κάτι εντελώς τρελό. Ο μόνος τρόπος για να ζήσω είναι να ντυθώ νυχτερίδα».

Η ταινία του Matt Reeves που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Μαρτίου είναι τεράστια και φτάνει τα 167 λεπτά χωρίς τους τίτλους τέλους, διάρκεια που την κατατάσσει πίσω μόνο από το Endgame στη λίστα των super-hero movies που έχουν προβληθεί στους κινηματογράφους.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της ταινίας

Δύο χρόνια επιτήρησης των δρόμων του Gotham ως Batman, προκαλώντας φόβο στις καρδιές των εγκληματιών, έχουν οδηγήσει τον Μπρους Γουέιν βαθιά στις σκιές της πόλης Gotham.

Με λίγους ανθρώπους να εμπιστεύεται όπως ο Alfred Pennyworth (Andy Serkis) και ο James Gordon (Jeffrey Wright), ανάμεσα στο βαθιά διεφθαρμένο δίκτυο αξιωματούχων και σημαντικών προσώπων της πόλης, ο Batman έχει καθιερωθεί ως η μοναδική μορφή εκδίκησης από τους συμπολίτες του.

Όταν έναν δολοφόνος αρχίζει να στοχοποιεί την ελιτ της πόλης με σαδιστικές πρακτικές, μία σειρά από μυστηριώδη στοιχεία, στέλνουν τον καλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου, σε μία έρευνα στον υπόκοσμο που τον φέρνει αντιμέτωπο με μορφές όπως η Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), ο Oswald Cobblepot/ Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) και τον Edward Nashton/ The Riddler (Paul Dano).

Ενώ στα στοιχεία αρχίζουν επιτέλους να τον οδηγούν κάπου και το μέγεθος του σχεδίου γίνεται εμφανές, ο Batman πρέπει δημιουργήσει νέες σχέσεις, να βρει τον ένοχο και να φέρει επιτέλους δικαιοσύνη για την kατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που διαλύουν το Gotham.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: